Tech&IT

Noile produse anunțate de Sony la IFA 2017

În cadrul evenimentului IFA 2017, Sony a dezvăluit o varietate mare de electronice din domeniul audio-vizual, telecomunicații și multe altele.

Sony a prezentat în cadrul conferinței sale de presă cele mai noi modele de căști stereo wireless, dotate cu funcție de anulare a zgomotului, succesoarele modelului MDR-1000X. Trei noi modele de căști vor fi lansate: modelul WH-1000XM2 cu bandă pentru cap, WI-1000X cu bandă în spatele gâtului, și modelul de căști wireless WF-1000X. Fiecare dintre aceste trei modele din seria 1000X oferă un nivel ridicat de anulare a zgomotului pentru căști cu Bluetooth. Acestea sunt echipate cu funcția „Adaptive Sound Control”, care recunoaște acțiunile utilizatorului și activează sau dezactivează automat funcția de anulare a zgomotului, în funcție de momentul utilizării. Căștile vor fi disponibile începând cu luna septembrie la prețuri de 380, 330 și 220 de euro.

Tot din acest domeniu au fost prezentate și căștile h.ear, prevăzute cu tehnologie wireless de anulare a zgomotului prin comenzi tactile și capabile să preia apeluri atunci când sunt conectate la un telefon. Cele trei modele: WH-H900N, WH-H800 și WH-H700 sunt disponibile de luna aceasta la prețuri ce variază între 300 și 180 de euro.

Pentru cei care nu sunt deranjați de boxe, Sony a prezentat câteva modele noi, menite să acopere o varietate de aplicații. Modelul LF-S50G oferă sunet pe 360 de grade, cu capacitatea de a umple fiecare colț al unei camere, și vine cu suport pentru asistentul Google, permițând controlul vocal pentru redarea muzicii. Prețul pentru ceastă boxă va fi de 230 de euro, și va fi disponibilă în luna noiembrie.

Modelul MHC-V90DW de mare putere este prevăzut cu un generator Spread Sound, care susține dispersia și distanța la care poate ajunge muzica. Pentru a mări amploarea și propagarea sunetului, difuzoarele frontale angulare de mărime medie și tweeter-ele sunt amplasate la un unghi de 20 grade spre exterior, difuzoarele sub formă de corn maximizând redarea sunetului în întreaga încăpere. MHC-V90DW va fi disponibil de luna aceasta la prețul aproximativ de 1400 de euro.

Ultimele modele de la acest capitol sunt GTK-XB60 și GTK-XB90. Acestea fac parte din seria Extra Bass, fiind boxe portabile, dotate cu WiFi, capabile să redea sunet puternic pentru 14 și respectiv 16 ore. Până la 10 astfel de boxe pot fi înlănțuite, pentru a reda simultan aceeași muzică, sau o boxă poate fi conectată simultan la trei telefoane diferite. Boxele acestea sunt disponibile de luna aceasta, la prețurile de 350 și 500 de euro.

Sony a lansat cu această ocazie și noul model de Walkman NW-ZX300, din seria ZX. Acesta are incorporat un amplificator digital S-Master HX, care a fost etanșat cu puncte de sudură fără plumb. Dispozitivul este capabil să redea sunet de 11.2MHz DSD și PCM 384KHz, pe 32 de biți, ceea ce ar trebui să ofere un nivel de calitate destul de bun al sunetului. NW-XZ300 dispune de o baterie ce ar trebui să îi asigure 30 de ore de funcționare, și are o memorie internă de 64GB, plus suport pentru carduri MicroSD de până la 128GB. Cei care preferă să folosească o pereche de căști wireless le pot conecta prin Bluetooth sau chiar NFC, dacă dispun de căști compatibile. Prețul pentru acest dispozitiv este de 700 de euro, și va fi disponibil din luna octombrie pe meleagurile noastre.

Alte variante de Walkman prezentate la eveniment au fost cele din seria NW-A40, prevăzute cu ecrane tactile de 3.1 inch și o autonomie de 45 de ore. Acestea vor fi disponibile în variante cu 16GB de memorie de anul viitor, în culori complementare pentru căștile din seria h.ear.

 

Sony a anunțat și lansarea în Europa a noii serii de televizoare 4K de 77 inch OLED Bravia A1, echipată cu noul procesor X1 Extreme, capabil să gestioneze conținut 4K HDR, alături de Acoustic Surface, care determină vibrarea display-ului și permite transmiterea sunetului direct din ecranul televizorului.

Pentru cei care nu vor să țină un televizor mare în casă, dar tot vor imagini de înaltă calitate, Sony a prezentat proiectoarele sale 4K Home Cinema, precum VPL-VW760ES, ce dispune de o sursă de lumină laser incorporată, capabilă să proiecteze imagini de calitate înaltă. Modelul VPL-VW360ES oferă o funcție de reglare a calității imaginii, iar VPL-VW260ES este gândit să ofere acces la 4K HDR și celor care nu dispun de bugetul necesar pentru celelalte modele.

Pe partea de înregistrare, Sony a prezentata camera RX0, ce dispune de un senzor de imagine Exmor RSTM CMOS 1.0-type de 15.3 megapixeli și de un obiectiv fix wide Zeiss Tessar T* 24mm F4, care permit captarea de imagini de rezoluție înaltă. Camera rezistă la scufundare în apă până la 10 metri adâncime, este rezistentă la șocul căderii de până la 2 metri și poate suporta o aplicarea unei presiuni de până la 200 kilograme-forță.

Din domeniul telefoanelor mobile, seria Xperia a avut parte de câteva noutăți, sub forma lui  Xperia XA1 Plus, Xperia Z1 și Xperia Z1 Compact. Acestea sunt echipate cu chipset-uri Snapdragon 835, având ecrane cu diagonale de 5.5 inch, 5.2 inch și 4.6 inch. Modelele ZX1 incorporează tehnologi 3D Creator, ce permite scanarea cu ușurință a obiectelor în 3D, și tehnologie Motion Eye pentru camere. Modelul XA1 Plus dispune chiar de un senzor de 23 de megapixeli.

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button