Știri IT

Noile produse anunțate de Samsung la IFA 2017

În cadrul evenimentului IFA 2017, Samsung a anuntat noile sale produse electronice, care vor fi lansate pe parcursul acestui an și în 2018.

 

Samsung a a prezentat o nouă serie de televizoare, variante de 55 de inch și de 65 de inch inspirate de tablouri si numite The Frame. A fost prezentat și un model nou de TV, numit Q8F, o variantă plată a modelului curbat Q8C. Acest televizor este construit folosind tehnologie QLED, ceea ce înseamnă că are suport deplin pentru standardul HDR10+. Televizorul Q8F va fi disponibil în variante de 55 de inch și 65 inch în Europa.

Standardul HDR10+ va avea parte de conținut amplu compatibil, deoarece atât Samsung a anunțat un parteneriat cu 20th Century Fox pentru a forma o entitate de autorizare a formatului. Începând cu ianuarie 2018, acest nou grup se va asigura că partenerii interesați, fie că este vorba despre creatorii de conținut sau alte companii hardware, vor avea metadatele necesare pentru a-și face produsele compatibile cu HDR10+.

Cei care și-ar dori să vadă tehnologia QLED implementată la altceva decât televizoare se vor putea bucura de acum înainte și de CHG90, un monitor de gaming inedit, deoarece are un format 32:9 cu o diagonală de 49 de inch. Acest monitor este capabil să redea rezoluția masivă de 3840×1080, panoul său fiind în esență de dimensiunea a două monitoare 16:9. Fiind construit cu un panou QLED, va avea suport deplin pentru HDR și va oferi suficient spațiu de lucru pentru cei care vor să îl folosească pentru aplicații profesionale. Iar cei care vor să îl folosească pentru jocuri se vor putea bucura de o arie de vizualizare foarte mare.

Trei accesorii noi din segmentul de tehnologie purtabilă au fost prezentate: Gear Sport este un smartwatch ce oferă funcții de GPS, de monitorizare a vitezei de mers și de urmărire a nutriției pentru cei care vor să mențină un stil de viață activ. Gear Sport mai permite și controlul dispozitivelor de tipul Internet of Things, precum Samsung Connect, și poate fi folosit drept telecomandă pentru PowerPoint sau pentru ochelarii Samsung Gear VR.

 

 

Gear Fit Pro 2 este o brățară de fitness avansată cu funcție GPS și un ecran curbat Super AMOLED de 1.5 inch, capabilă să monitorizeze o diversitate de activități, fie pe uscat, fie în apă. Atât Gear Fit Pro 2 cât și Gear Sport sunt rezistente la apă, fiind în stare să funcționeze la o presiune de până la 5 atmosfere.

Tot cu această ocazie au fost prezentate și căștile wireless Gear IconX, care vor fi disponibile abia de anul viitor. Aceste căști permit ascultarea muzicii de pe un smartphone Samsung sau de pe un PC, prin conexiunea Bluetooth, sau pot stoca în memoria internă melodii. Gear IconX mai au integrare și cu Bixby, asistentul digital creat de Samsung.

Mai multe informații despre aceste produse și alte noutăți marca Samsung de la IFA 2017 vor fi disponibile în curând.

https://youtu.be/hZZJ8TJkAw4

Samsung a mai prezentat la IFA 2017 un nou tip de aspirator, numit POWERstick Pro. Acesta vine într-o formă compactă, cu o putere de 150W și o durată a bateriei de 40 de minute, ce va funcționa fără nevoia de a fi înlocuită timp de 5 ani. Aspiratorul este compatibil cu un număr mare de extensii posibile, ce îl fac util la curățarea oricarui loc din casă.

Tot din domeniul electrocasnicelor a fost dezvăluită și o nouă mașină de spălat echipată cu tehnologia QuickDrive. Asta permite mașinii de spălat să funcționeze mai rapid decât una normală, deoarece asupra hainelor nu acționează doar mișcarea tradițională a cuvei, ci și cea a unui disc ce se rotește independent, amplasat în partea din spate. Cele două forțe, cumulate, duc la o spălare mai rapidă și la un consum de energie redus cu 20%.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button