PCȘtiri ITTECH

Noile procesoare Ryzen vor fi disponibile din primăvară

Noua generație de procesoare Ryzen își va face apariția anul viitor, iar acum avem o delimitare ceva mai clară a perioadei în care ne putem aștepta să vedem noile modele pe piață.

Graficul de mai sus și-a făcut apariția pe internet în ultimele zile și arată posibilitatea destul de clară a doua generație Ryzen să își facă apariția aproape de începutul anului viitor. Nu tocmai în ianuarie, dar dinspre finalul lui februarie spre începutul lui martie vom vedea primele modele de procesoare pe piață, urmând ca toată seria să fie lansată până la mijlocul verii lui 2018.

De la începutul anului vom vedea și APU-uri bazate pe Ryzen 3, iar mai înspre vară își vor face apariția procesoare de gaming pentru laptop-uri bazate pe Ryzen 5 și Ryzen 7. Tot în această perioadă își vor face apariția și APU-urile dedicate segmentului enterprise.

Procesoarele Ryzen din generația a doua nu sunt tocmai bazate pe arhitectura Zen 2, ci pe o variantă îmbunătățită a lui Zen pe care îl știm deja. Pe lângă ce modificări minore ale arhitecturii se vor face, noile procesoare sunt construite pe procesul de 12 nanometri, care practic este o variantă mai maturizată a celui existent de 14 nanometri. Asta va duce la un grad de eficiență sporit, mai puțină energie irosită și poate posibilitatea de-a atinge viteze mai mari. Însă nu se preconizează a fi un salt gigantic.

Procesoarele noi ar trebui să fie însoțite și de plăci de bază noi, iar aici chiar ar trebui să vedem îmbunătățiri. După cum bine știți, platforma AM4 a avut un început destul de problematic, necesitând câteva luni bune de update-uri. Dar noua generație ar trebui să meargă strună din prima zi, din moment ce nu mai există mistere despre cum funcționează noua arhitectură.

[WCCFTech]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Hei,vroiam sa share-uiesc articolul despre procesoarele Ryzen pe Facebook,se pare ca articolul contine continut Blocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button