PCTECHTech&IT

Noile procesoare AMD Ryzen 2000 overclockate până la aproape 6 Ghz

Se pare că realizatorii de overclocking deja forțează procesoarele din seria AMD Ryzen 2000 până la limită, înainte ca acestea să fie lansate. Ultimele rezultate arată niște frecvențe impresionante de procesor și memorie pe noile plăci de bază MSI X470 și pe procesoarele Ryzen 2000X.

Sesiunea de overclocking pare a fi una in-house, realizată de MSI pe care, foarte probabil, o vor recunoaște la lansarea noilor plăci de bază pe data de 19 aprilie. Acest lucru se datorează faptului că, în timp ce produsele au crescut pentru precomenzi, toate rezultatele de performanță trebuie să fie păstrate nedezvăluite până la ridicarea embargoului pentru recenzii și teste de performanță.

Primul rezultat este pentru AMD Ryzen 7 2700X căruia i s-a făcut un overclocking la 5.884 GHz în toate cele 8 nuclee și 16 fire. Procesorul a fost păstrat sub răcire LN2 (liquid nitrogen) și a fost alimentat la 1,76 volți, pe placa de bază MSI X470 Gaming M7. Placa de bază a folosit un singur DIMM de 8 GB cu o frecvență de aproximativ 1900 MHz.

Cel de-al doilea cip a fost AMD Ryzen 5 2600X, care a fost overclockat în jurul aceleiași frecvențe ca cea a lui Ryzen 7 la 5.882 GHz cu 1.768 volți. Cipul a fost păstrat, de asemenea, sub răcire LN2 și a avut memorie tactată la 1615 MHz. Toate cele 6 nuclee ale cipului rulează la vitezele de ceas menționate, însă numai 6 fire erau active. Procesorul a fost testat pe placa de bază MSI X470 Gaming Plus.

În sfârșit, avem modelul AMD Ryzen 3 2200G care a fost testat pe MSI X470 Gaming M7 AC. Acest cip nu a fost overclockat însă, mai degrabă, memoria a fost overclocată la limitele maxime, prezentând potențialul platformei X470. Cipul a fost, de fapt, underclocked la 614.81 MHz, cu toate cele patru nuclee active și memoria a fost împinsă la un uimitor 4500 MHz, ceea ce este destul de impresionant pentru platforma AMD X470. Trebuie remarcat faptul că platformele Intel sunt în prezent capabile să ruleze memorie de până la 5000 MHz, iar kiturile de vânzare cu amănuntul se vor lansa destul de curând, însă la prețuri foarte mari.

Acestea nu ar trebui să fie singurele povești despre overclocking pe care să le auzim și ar trebui să ne așteptăm la mai multe astfel de rezultate după lansarea oficială.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button