PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

AMD prezintă Radeon RX 5000, noile plăci video de gaming bazate pe Navi

Noua generație de plăci video, bazată pe arhitectura Navi, a fost dezvăluită de către AMD la Computex. Contrar zvonurilor de până acum, noua serie nu se va numi 600 sau 3000, ci RX 5000.

Plăcile video Navi nu reprezintă doar o micșorare de 7 nanometri a lui Vega, sau o îmbunătățire minoră a structurii CGN. Navi se folosește de o nouă structură, numită RDNA, construită pentru gaming. Aceasta include o unitate de compute nouă, ce oferă eficiență sporită, un cache nou cu latență redusă, și în general performanță superioară în jocuri față de ce era posibil pe GCN. Mai exact, AMD promite performanță de 1.25 ori la aceeași frecvență, precum și performanță per watt de 1.5 ori mai mare. Așa că vă puteți aștepta la frecvențe mai bune. Din păcate, nu au fost oferite detalii despre frecvențe.

În schimb, am avut parte de un mic test comparativ dintre un RX 5700 și un RTX 2070, în jocul Strange Brigade. Rezultatul a fost un spor de cadre pe secundă de cam 10% pentru RX 5700. AMD a ținut să menționeze că placa video încă nu este la varianta sa finală, așa că încă s-ar mai putea obține ceva performanță adițională. Cât despre arhitectura CGN, aceasta nu dispare, va continua să existe în produse pentru centrele de date, din moment ce are propriile sale avantaje de design ce sunt utile pentru alte lucruri decât jocuri.

Mai multe informații despre Radeon RX 5700 vor fi anunțate la E3, luna viitoare, iar lansarea plăcilor bazate pe Navi este programată pentru luna iulie.

[AMD]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button