Telefoane

Noile modele de iPhone au trei neajunsuri importante

Apple a reușit să își uluiască publicul țintă cu prezentarea noilor sale telefoane, dar atât iPhone 8 cât și iPhone X au câteva mici trăsături care mai taie din elanul noii generații.

Forbes a întocmit un articol în care relevă faptul că noile telefoane duc lipsă de suport pentru banda de LTE de 600MHz. Asta în mod normal n-ar fi o problemă, nu este disponibilă pe la noi, dar este o tehnologie nouă suportată de ultimele modele construite LG și Samsung. Așa că atunci când această tehnologie va fi adoptată la scară largă, modelele existente de iPhone nu se vor putea folosi de ea.

Vine apoi problema bateriei. Ambele variante de iPhone 8 au o capacitate mai mică decât la generația anterioară, bazându-se pe optimizarea proceselor de producție ale restului componentelor pentru a reduce consumul. Nu este cunoscută în acest moment capacitatea bateriei de pe iPhone X, dar dacă nu cumva Apple are o schimbare de inimă, probabil nu va fi cine știe ce.

În cele din urmă mai pare a fi o problemă și cu ecranul lui iPhoneX. Mai exact, deși este un OLED, are o luminozitate de doar 625 de candele pe metru pătrat, la fel ca iPhone 8, ce încă se mai folosește de un ecran de tipul LCD. Asta în timp ce competiția trece de 700 cu ușurință, adesea atingând 1000. Asta face telefoanele mai ușor de folosit în lumina zilei, dar probabil mai mărește puțin consumul de energie.

[Forbes]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Astea 2 ti se par tie cele mai mari 3 limitari? Mie mi se par imfime pe langa limitarile reale ale telefonului. Partea cu bateria, nu e limitare, e normal (ca nu a fost candva de 10 ore si acum e limitata a 5 ore, mereu a fost proasta autonomia); partea cu banda de 600 iar la fel, atat timp cat nu merge la noi si nici worldwide nu e prea folosita, nu prea conteaza. pana se face trecerea la aia, poate nu mai traim noi. Exact ca si apple pay: am NFC in iphone de la 6 incoace (sunt 4 ani de atunci) si la ce imi foloseste? oricum nu merge la noi. ce conteaza pentru mine ca limitare:
    1. Am fast charging dar nu am incarcator in pachet. Sunt limitat la incarcare lenta iar daca vreau sa incarc mobilul la standardul 2017 trebuie sa mai scot niste multi bani din buzunar.
    2. Am wireless charging care e in faza basic. Tehnologia rapida de incarcare wireless este, dar totusi au ales sa puna o forma primitiva, doar ca sa aduca ceva nou si sa aiba pe ce cere banii pe mobil.
    3. Au adus LTE pe Watch seria 3 dar ca sa iti mearga trebuie sa faci contract cu operatorii de telefonie. Peste tot in lume, toti operatorii sunt derutati, nu stiu cum sa activeze chestia aia, e un haos total legat de aceasta functie. Plus de asta, cu LTE activat cica bateria tine mai putin ca seria 1 si 2, adica undeva la 30 minute (daca e sa fim carcotasi).
    Astea 3 imi vin acum in minte, ca sunt si nemancat si ma duc la masa. Daca aveam putin timp sunt sigur ca puteam sa scot o lista de cel putin 10 limitari noi. Ai vazut tu display de iphone sa nu se vada ziua in soare? ce spui tu acolo sunt doar numere, deja de la un anumit numar toate se vad, restul sunt cifre pe hartie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button