MORE

Noile laptop-uri bazate pe Apollo Lake nu pot primi upgrade-uri de RAM

Generația următoare de procesoare mobile făcute de Intel, cele din seria Apollo Lake, ar trebui să își facă apariția în produse noi pe parcursul următoarelor luni. Noua tehnologie va aduce performanță superioară și eficiență mai bună față de Braswell, dar va limita sever opțiunile de RAM.

Nu din cauza vreunei decizii luate de Intel, în ceea ce privește configurația memoriei de sistem, ci pentru că producătorii de sisteme par să fi luat unanim decizia de-a nu mai oferi opțiunea de-a face un upgrade de RAM la noile produse.

Companii precum Acer, Lenovo, HP, Dell și câteva altele se pare că se vor concentra în următoarea generație de laptop-uri bazate pe Apollo Lake pe sistem din categoria Ultra-Thin, iar pentru a putea face asta în cel mai eficient mod posibil, au decis să folosească memorie de tipul LPDDR4 care este lipită direct pe placa de bază.

Acest RAM nu poate fi înlocuit (decât dacă aveți uneltele necesare și cumva ați obținut chip-urile de memorie) și nu se poate face upgrade la o capacitate mai mare. Totuși, în ceea ce privește consumul și spațiul ocupat, oferă ceva avantaje față de DIMM-urile de zi cu zi.

[Digitimes]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

4 comentarii

  1. Ma intreb oare, cine o sa le cumpere? Daca nu ti permiti sa ti cumperi un laptop la 4 ani, automat ca trebuie sa-i faci upgrade..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button