RSS PaginaDeMediaTech&ITTelefoane

Noile chipuri Samsung deschid drumul catre telefoane cu 16GB RAM

In curand vom avea ocazia sa vedem smartphone-uri cu mai multa memorie decat majoritatea PC-urilor. Samsung tocmai a prezentat chipuri de memorie DRAM LPDDR5 cu capacitatea de 16GB. Acestea folosesc a doua generatie a tehnologiei de fabricatie pe 10nm. Primul telefon care ruleaza un astfel de chip este Galaxy S20 Ultra care abia ce a fost lansat, dar cel mai probabil toate flagship-urile viitoare ale producatorului il vor avea sub carcasa.

Imbunatatirile nu se opresc doar la extinderea capacitatii memoriei. Nu doar ca va fi mai multa, ci aceasta va fi si mai rapida multumita vitezelor memoriei LPDDR5 care poate atinge 5.500Mbps (687MB/s), viteze cu 30% mai mari decat chipurile de 8GB LPDDR4. Aceste chipuri folosesc cu 20% mai putina energie, deci vom vedea imbunatatiri si pe partea de baterie.

Samsung avanseaza destul de repede dupa ce acum numai sapte luni a lansat chipuri de memorie LPDDR5 cu capacitatea de 12GB si viteze similare. Acum, cei 16GB reprezinta o victorie mare pentru industria de smartphone-uri. Chiar daca in acest moment, doar flagship-urile sunt dotate cu asa ceva, insa este de apreciat ca au ajuns la un punct in care PC-urile par sa paleasca incetul cu incetul. Ca idee, majoritatea gamerilor pe PC folosesc 16GB sau chiar 8GB de memorie RAM, conform Steam Hardware Survey.

Ce beneficii aduce noul chip de memorie de la Samsung?

Samsung sustine ca DRAM-ul va ajuta tot ceea ce tine de conectivitatea 5G si functiile de AI integrate in telefoane, care consuma cantitati enorme de date. De asemenea, noua memorie suporta „gameplay dinamic si responsiv cat si rezolutii mari si grafica ultra pe smartphone-uri premium pentru experiente de gaming foarte captivante”.

Ce se va intampla mai departe? Ei bine, Samsung va crea chipuri de memorie LPDDR5 de 16GB folosind a treia generatie a procesului de fabricatie pe 10nm. Asta va rezulta in viteze si mai mari, de pana la 6.400Mbps. Desigur, ca orice tehnologie noua, asta nu costa putin, iar acest lucru se simte in pretul telefonului. Samsung Galaxy S20 Ultra are un pret de inceput de „numai” 1.399$, adica ceva mai mult decat majoritatea PC-urilor de gaming.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button