PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Noi probleme de securitate descoperite în procesoarele Intel

Intel a dezvăluit săptămâna aceasta trei noi vulnerabilități care afectează procesoare atât din seria Core, cât și pe cele Xeon.

Problemele de securitate au fost descoperite încă din luna ianuarie, iar acum au fost dezvăluite cu ocazia lansării update-urilor care protejează sistemele de aceste potențiale riscuri. Spun potențiale deoarece Intel nu a descoperit ca aceste probleme de ordin tehnic să fie exploatate deja. Cu toate acestea, nu strică să fie reparate.

Cele trei probleme au primit numele: CVE-2018-3615 – L1 Terminal Fault: SGX, CVE-2018-3620 – L1 Terminal Fault: OS/SMM  și CVE-2018-3646 – L1 Terminal Fault: VMM. Procesoarele afectate sunt cam toate de la primul Intel Core i și până acum, și cam toate procesoarele Xeon produse în aceeași perioadă.

Problemele de securitate au la bază deja tradiționalele exploatări ale execuției speculative care au terorizat experții de securitate la începutul anului, când erau folosite pentru a crea Specter și Meltdown. Totuși, diferă de acele sperietori, deoarece afectează alte componente în moduri diferite, predominant cache-ul L1 al procesorului.  Dacă sunteți interesați să citiți toate detaliile tehnice, vă încurajez foarte mult să aruncați o privire pe postarea făcută de către Intel.

Dacă vreți varianta ceva mai vizuală, puteți urmări clipurile de mai jos. AMD a confirmat că nu este afectat de aceste noi probleme.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button