PCȘtiri ITTECH

Noi leak-uri despre seria Ryzen 3000

CES 2019 va începe săptămâna viitoare, iar AMD va avea o prezentare la eveniment pentru câteva produse noi. Dacă ne luăm după ce leak-uri au tot răsărit în ultimele zile, foarte probabil este vorba despre seria Ryzen 3000.

Semne noi ale anunțului iminent al procesoarelor și-au făcut apariția în baza de date a unui agregator de prețuri din Rusia, ce a listat în mare parte exact procesoarele din leak-ul anterior. Ar putea fi vorba pur și simplu de publicarea acestora de către site, nu de obținerea unor informații noi, din alte surse, care să confirme leak-ul anterior. Așa că țineți cont de asta.

Totuși, dacă se adeveresc, modelele Ryzen 3000 ar fi grozave. În seria intitulată Matisse vom avea parte de procesoare Ryzen 3, Ryzen 5, Ryzen 7 și Ryzen 9, fiecare aducând un spor la numărul de nuclee față de generațiile anterioare și frecvențe mai bune.

Conform acestor informații, cele mai firave procesoare, cele Ryzen 3, vor avea un minim de 6 nuclee cu 12 fire de execuție și frecvențe care pot atinge 4.5GHz. Ryzen 5 conține acum procesoare cu 8 nuclee și 16 fire de execuție, cu frecvențe de maxim 4.8 nuclee. Iar Ryzen 7 are acum procesoare cu 12 nuclee și 24 de fire de execuție, cu o frecvență maximă posibilă din cutie pe un număr redus din acele nuclee de 5GHz.

Ryzen 9 ne aduce 16 nuclee cu 32 de fire de execuție, modelul listat în acest leak fiind un 3800X ce poate atinge maxim 4.7GHz, dar ca standard funcționează la 3.9GHz.

Nu au fost listate prețuri în acest leak și nu a fost pomenit nici modelul Ryzen 9 3850X, care ar trebui să atingă 5.1GHz și vine cu 16 nuclee și 32 de fire de execuție.

Adevărul va ieși la iveală săptămâna viitoare, la CES 2019.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button