MORE

Noi detalii despre Windows 9!

Windows 9 este considerat de multi ca fiind un nou…XP-ul sau Windows 7. Asta pentru ca Microsoft are o traditie de a oferi un sistem de operare bun si unul prost. Daca stam sa ne uitam la felul in care a evoluat acest sistem de operare in general, putem trage niste concluzii: Windows 3.1.1 -BUN. Windows 95 – Prost. Windows 98 – Bun, Windows Me – Prost, Window Xp – Bun. Windows Vista – un dezastru. Windows 7 – surprinzator de bun.

Astfel, Microsoft pastreaza traditia cu acest Windows 8, „recunoscut” de multi ca fiind unul dintre cele mai prost dezvoltate sisteme de operare ale companiei.Si nu spunem noi asta! Exista multi critici ai OS-ului, printre care Gabe Newell, actual CEO Valve si fost dezvoltator pentru Microsoft si multi, multi altii. Sa ne aducem aminte de celebrul citat: „Windows 8 este sistemul de operare pe care nu il faci cadou nici celui mai mare dusman!”.  Cu toate astea, Windows 9 se poate constitui intr-un nou XP sau Windows 7, cu toate ca Microsoft sunt concentrati pe noile update-uri pentru Windows 8.1 ZDNet au descoperit cateva detalii despre noul OS.

Microsoft se pare ca lucreaza din greu la un nou Windows, nume de cod Threshold, nume de cod care credem noi ca reprezinta perfect acest nou sistem de operare, avand in vedere ca traducerea numelui de cod in romana este Prag. Sa fie Windows 9 un prag pe care Microsoft sa il treaca si sa multumeasca atat dezvoltatorii, dar si publicul? Si asta fara sa o mai da in bara si sa fie necesare X programe 3rd party pentru a putea rula blestematul ala de Windows 8 asa cum dorim? La aceste intrebari se pare ca vom primi raspuns pe la finalul anului.

windows 9Preview-ul pentru public al lui Windows 9 va veni in toamna, imediat dupa update-ul cu numarul doi pentru Windows 8.1. Din fericire avem cateva informatii legate de build-ul disponibil. Printre altele, Microsoft, dupa ce si-au dat seama ce greseala au facut, vor aduce inapoi meniul de Start pentru desktop-uri. Daca Windows 8 a fost dezvoltat ca fiind o platforma unitara, Windows 9 pare sa doreasca sa fie un pic mai mult de atat. Discutam aici despre un sistem de operare care se adapteaza in functie de terminalul pe care este instalat, astfel, daca ti-ai instalat un Windows 9 pe desktop, meniul de start va fi acolo de la bun inceput, fara a fi nevoit sa il selectezi tu manual. Mai mult, exista optiunea de a ascunde Start Sceen-ul daca doresti. Bine, daca doresti profile separate, pentru diversi membri ai familiei, poti edita ca pentru un profil sa ai o interfata clasica, in timp ce pe alta sa ai o interfata Windows 8 cu care te-ai familiarizat.

Cateva schimbari deja evidente sunt chenarele „live” din meniul start, dar de departe cel mai interesant anunt este faptul ca vor fi integrate aplicatii traditionale compatibile cu interfata Metro clasica. Lucru care se integreaza cu faptul ca Microsoft doreste sa lase aplicatiile Metro sa fie accesate direct din modul desktop, probabil fiind adaugate sub forma de widget-uri. Si pentru ca lista de anunturi care ne surprind in mod placut nu este nici pe departe gata, sistemul de operare Windows 9 va veni in trei versiuni distincte (Desktop, tableta si mobil), fiecare cu posibilitatea de a recunoaste hardware-ul pe care ruleaza si a se ajusta in functie de acesta.

Asteptam cu interes toamna pentru aceasta noua versiune de Windows care promite sa ne faca viata mai usoara si sa indrepte „inovatiile” impuse de Microsoft cu Windows 8.

Articole asemanatoare

5 comentarii

  1. iar daca cel mai nou zvon care spune ca acest OS va fi gratuit pt cei cu Win 8.1 sau Win 7 SP1 e adevarat, atunci s-ar putea sa dea lovitura..

    1. cand cureaua te strange tare, eforturi mari trebuie infaptuite ! ceea ce inseamna ca acel update sa fie facut prin windows update nu prin windows store aplicatia 😀 mai putin metro mai mult desktop, si ceva mai multa transparenta si un notification center de astea cred eu ca are nevoie windows !!

  2. „blestematul windows 8” Glumiti , nu ?! Ruleaza perfect , nu mi-a dat nici o eroare si il rulezi de aproape 1 an . Cel putin ca utilizator sunt foarte multumit de el 😀 . Asta nu inseamna ca nu astept sa apara windows 9 hehe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button