ȘtiriTech&IT

Noctua are o soluție pentru temperaturile mari de pe AMD Ryzen 7000

Noua generație de procesoare Ryzen 7000 de la AMD este renumită pentru temperaturile mari la care operează. Așa că încă din prima zi, producătorii de soluții de răcire au văzut situația asta ca pe o provocare. Printre acești producători se numără și Noctua, care au găsit o soluție inventivă pentru această problemă: un sistem de montură pentru coolere cu o deviație de 7mm. Rezultatele sunt cu circa 3 grade Celsius mai mici și chiar dacă nu pare mult, orice victorie este importantă.

Temperaturile mari de pe AMD Ryzen 7000 se datorează mai multor factori. Primul este de formă, întrucât noile procesoare folosesc un IHS (capacul metalic care protejează componentele interne) mai gros pentru a-și menține compatibilitatea cu sisteme de răcire pentru socket-ul AM4. Al doilea factor este așezarea componentelor sub acest IHS – față de generația anterioară, modulele CCD care includ nucleele sunt așezate diferit. Asta înseamnă că sistemele de răcire eficiente de pe Ryzen 5000 sau mai vechi, nu vor fi la fel de eficiente și aici.

Noctua sistem montura AMD Ryzen 7000

Noile sisteme de montură de la Noctua vin cu o deviație de 7mm față de prinderile AMD. În felul acesta talpa cooler-ului va fi mereu centrată peste zona cu nucleele. În plus, contactul va fi și el îmbunătățit pentru că va crește presiunea cu care cooler-ul apasă pe procesor. Conform producătorului austriac, rezultatele înregistrate au fost cu 1-3°C mai bune pe procesoarele high-end.

Schimbările par că vor avea un impact pozitiv și asupra procesoarelor mai vechi, astfel compatibilitatea noilor sisteme de montură este extrem de mare. Noctua are în plan includerea noilor bracket-uri în pachetele racirilor sale începând cu Q4 2023. Până atunci, cei care vor să pună mâna pe noile prinderi pot să le cumpere la prețuri modice, de numai 5 euro, prin intermediul Amazon și în curând, probabil și prin parteneri locali.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button