PCTECHTech&IT

Noctua a făcut un cooler pasiv de 1.5kg

Anul trecut, la Computex, ne minunam cum Intel folosea un sistem de răcire de 1 cal putere pentru a ține sub control un procesor cu 28 de nuclee la 5GHz. Anul acesta se pare că avem ceva ce ar putea fi considerat opusul, din moment ce măcar nu trebuie conectat la priză pentru a funcționa.

Noctua a dezvăluit un cooler de 1.5 kilograme, ce ar fi capabil să răcească până și un Intel Core i9 9900K. Acesta este un prototip, ce nu va ajunge deocamdată pe piață, dar care ar fi în stare, fără ventilator, să disipeze aproximativ 120W de energie termică. Atunci când se află într-o carcasă ce are câteva ventilatoare, atunci acest cooler ar putea să țină sub control până și un procesor ce produce în jurul a 180W de căldură. Asta ar însemna că, în cazul unui procesor Ryzen 3000 cu 12 nuclee, ați putea chiar face ceva overclock folosind acest sistem de răcire complet pasiv.

Nu doar asta, dar mergând după tradiție, acesta ar putea fi primul cooler Noctua care să arate plăcut din punct de vedere estetic, din moment ce nu vine cu acele ventilatoare maronii atașate. Știu că sunt ventilatoare foarte bune, dar ar fi putut alege orice altă culoare pentru ele.

Considerând greutatea sa, probabil va trebui să vină la pachet și cu ceva ranforsare pentru placa de bază.

[Overclock 3D]

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button