MORE

No Time for Downtime by Maguay Ediția XXI – AI și tehnologii critice pentru companii!

No Time for Downtime al celor de la Maguay este unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Romania din zona business-enterprise. Și unul foarte longeviv: a ajuns la ediția cu numărul 21, lucru mai rar pe meleagurile noastre, unde nicio minune nu tine mai mult de 3 zile. Iar 21 de ediții înseamnă sunt 21 de ani în care acest eveniment „a inventariat” an de an tot ce este nou în tehnologiile de care companiile mari și mici deopotrivă, sunt interesate: servere, PC-uri, stocare, securitate, baze de date, și putea continua lista până mâine.

Maguay Servers
Screenshot

Structură No Time For Downtime

Ca de obicei, evenimentul a avut doua componente, una de conferință și una de showcase. Am încep cu cea din urma, pentru a fost locul în care soluțiile informatice în discuție au putut fi văzute efectiv. Servere Maguay cu procesoare Intel Xeon, sau de la Hewlett Packard Enterprise, soluții de storage de la Pure Storage, laptopuri noi, stații grafice, soluții de management și monitorizare a flotelor auto, soluții de securitate și management al documentelor, practic tot Grand Ballroom-ul de la Mariott a fost înțesat cu astfel de noutăți.

Iar cealaltă componenta, cea de conferință, a adus pe scena reprezentanți ai celor mai importanți producători din aceasta piață tech-enterprise, de la Intel, Microsoft și HP Enterprise și până la Seagate, Bitdefender sau Oracle. Evident, ediția de anul asta s-a concentrat pe provocările și oportunitățile asociate cu utilizarea inteligenței artificiale într-un context non-consumer, adică de business, unde riscurile și reglementările alcătuiesc un tablou mult mai complex.

Direcții de discuție

Cele 3 direcții despre care s-a discutat au fost siguranța, controlul și complianța, toate sub umbrela conceptului și soluțiilor de tip Edge AI. De exemplu în ceea ce privește conformitatea, s-a discutat despre respectarea reglementărilor și standardelor legale care guvernează utilizarea inteligentei artificiale, cum ar fi Actul AI al Uniunii Europene, care impune cerințe stricte pentru companiile care dezvolta și utilizează inteligenta artificiala.

Dacă în urmă cu mai bine de 6 ani, tot la No Time for Downtime, se vorbea despre AI la nivel de nice to have sau demo, acum lucrurile s-au schimbat dramatic, și tot acum se văd și riscurile și provocările. Evenimentul a fost deschis de cei de la Intel, care s-au axat pe noile lor procesoare și pe tehnologiile aferente, Xeon Gen 6, Gaudi 3, dar și pe AI PC-urile de care se face atâta caz în aceasta perioada. Apoi HP Enterprise și Oracle au prezentat și ei propriile soluții și abordările lor în ceea ce privește adaptarea infrastructurii hardware și software la noile evoluții.

Maguay No Time for Downtime
Screenshot

Participanți

Rand pe rand, au urcat pe scena Fortinet, SAS, Veeam, Bitdefender, cei din urma cu doua studii de caz extrem de interesante, pentru de adopția rapida a inteligentei artificiale nu beneficiază doar consumatorii, fie ei indivizi sau companii, ci și atacatorii cibernetici, apoi au urmat Veritas, Microsoft, Seagate și cei de la Pure Storage. A fost o zi plina și extrem de interesanta.

Sigur, pentru userul obișnuit, un astfel de eveniment enterprise nu prezintă interes direct și imediat, dar ce trebuie știți, este în spatele experienței individuale cu un banal laptop sau telefon, se ascunde o enorma infrastructura hardware, software și de securitate, care se bazează în totalitate pe soluții precum cele prezentate ieri la No Time for Downtime.

Concluzie

Eu bucur avem în Romania astfel de evenimente, de o asemenea anvergura, și mai ales atât de reziliente. refer la cei 21 de ani de când No Time for Downtime se ține fără abatere. Avem nevoie de așa ceva, și pentru noi toți ceilalți, evenimentul a fost un sneak peak în back end-ul complex a tot ceea ce facem cu ușurință, în fiecare zi, pe dispozitivele noastre tech.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button