PC&Consoles

No Man’s Sky are probleme pe PC

Aviz celor care vor să cumpere acum No Man’s Sky, în varianta de PC. Jocul are o serie de probleme de performanță, chiar și pe sisteme foarte puternice.

Problemele nu apar pe toate configurațiile, așa că există o șansă că veți fi unul dintre cei norocoși care îl pot rula fără probleme. Dar o parte foarte mare din jucători, suficienți cât să lase jocul cu o recepție mixtă pe Steam, au întâlnit dificultăți în rularea jocului.

Forumurile de Steam și de pe Reddit ale jocului sunt momentan pline cu oameni care ori se plâng că No Man’s Sky nu merge cum trebuie, ori încearcă să găsească soluții pentru a-l face jucabil. Momentan nu doar că are probleme cu numărul de cadre pe secundă pe sisteme echipate cu procesoare din seria Enthusiast de la Intel și cu GeForce 1080, dar are și probleme de blocare periodică, în care târăște după el întreg sistemul. Alții s-au trezit că nici măcar nu pot rula jocul, deoarece nu au procesoare care nu suport SSE 4.1 sau că în mod misterios plăci video de ultima generație nu suportă OpenGL 4.5.

Cei de la Hello Games vor avea câteva zile neplăcute în fața lor, fiind nevoiți să repare problemele de compatibilitate. O fază de testare beta sau poate trimiterea de exemplare de review presei probabil ar fi ajutat la prevenirea acestei situații, dar atunci era riscul ca misterul din jurul jocului, și în consecință hype-ul, să nu fie la fel de mare. Jocul s-a dovedit a fi un succes imens, seara trecută mai bine de 200 de mii de oameni încercând să îl acceseze pe Steam. În acest moment este al treilea cel mai jucat titlu de pe Steam.

Cert este că Hello Games momentan înoată în bani, așa că într-un viitor update poate chiar vor implementa multiplayer.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

29 comentarii

  1. imi merge maxed out 60-80fps(cu limita la 90fps pentru ca nu am de ce sa o fortez mai tare, avand un monitor pe 60hz) fara nicio problema pe un r9 390 si i5 760, consider ca este foarte reusit jocul

  2. imi merge lejer 100-150 fps maxed out, fara SMAAx4 (lasat pe FXAA) pe un i5 4690 si un gtx 1070. recomand instalarea jocului pe un SSD pentru evitarea pop in-urilor de la texturi.

    1. Salut ! am instalat jocul pe hddu 7200rpm 64m cache 1tb sata3 si nici un joc nu-mi mai face stuttering precum acesta. I5 6600K 4.2 ghz , asus 1070 FE, 16g 2133. Spui sa-l instalez pe ssd ?

    2. eu l-am instalat din prima pe sdd, jocul neavand o marime foarte mare, stuttering am de obicei cand gasesc o planeta noua si aterizez prima data pe ea, insa dupa ce joc aproximativ 5~ minute pe planeta respectiva, nu am absolut nici o problema.

  3. I3 cu 4 Gby ram,GFX 750 TI detaliile la maxim,mai putin AA care este setat la SFXX (parca asa se cheama) si se misca bine la 30 cadre.In schimb.sacadeaza ca naiba,foarte des si solicita CPU de asa natura incat restarteaza sistemul (hiper sistem de racire la CPU).Concluzia UN JOC cu o lipsa insemnata de OPTIMIZARE.,frumos dar PROST .L-am si dezinstalat.Poate pe viitor cu vre-un parch sa se rezolve,nu mai vorbesc de varianta crack.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button