MORE

Nissan a modificat un GT-R pentru a putea fi controlat complet cu un DualShock 4

În Marea Britanie, Nissan împreună cu o companie intitulată JLB Design au reușit ceva ce pare ca scos din filmele SF. JLB a transformat un Nissan GT-R pentru a putea fi controlat cu ajutorul unui controller DualShock 4 în loc să folosească pedalele și volanul. Mai mult de atât, acest GT-R (redenumit GT-R/C) poate fi controlat de la distanță, așa cum a demonstrat Jann Mardenborough, pilot Nissan, care a condus mașina pe circuitul de la Silverstone de pe scaunul de pasager al unui elicopter care survola pista.

Așa cum vă puteți imagina, modificările au fost destul de ample. Un sistem RaceLogic VBOX trimitea date de telemetrie elicopterului în care se afla Mardenborogh. Șase calculatoare în portbagajul mașinii transmiteau comenzi de la controller-ul de PS4 și acționau volanul, frânele, accelerația și transmisia mașinii. Pe lângă toate acestea, au mai fost instalate și două sisteme de siguranță, prin care doi operatori aveau oricând posibilitatea să frâneze complet și să oprească motorul, în cazul în care Mardenborough ar fi pierdut controlul lui GT-R/C.

Alegerea lui Mardenborough pe post de pilot a fost una destul de evidentă, deoarece el este unul dintre primii câștigători ai Academiei Nissan PlayStation GT, o competiție care transformă gameri în șoferi profesioniști de curse încă din 2008. El a fost destul de entuziasmat după ce a atins un timp de 1:17.47 pe pista de la Silverstone (2,6 km).

Aceasta a fost genul de experiență unică în viață, cu adevărat epică. T-R / C mi-a adus împreună cele două lumi – virtualul jocurilor și realitatea motorsport-ului – într-un mod pe care nu l-am crezut niciodată posibil. Răspunsul mașinii la utilizarea controlerului a fost mult mai interesant decât am crezut că ar fi. JLB Design a făcut o treabă incredibilă în a face totul să răspundă foarte bine.
Direcția, accelerația și frânarea au fost configurate în mod inteligent, permițând o aplicare controlată, astfel încât să reușesc cu adevărat să simt curbele și să o mențin constantă pe liniile drepte de viteză. Conducerea unui GT-R cu control la distanță la o viteză de 210 km/h pe Silverstone, în timp ce îl urmăream dintr-un elicopter, a fost o experiență de neuitat.

Puteți vedea mai jos un clip și câteva poze cu GT-R/C.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button