Gaming

Nintendo ataca pentru a X-a oara canalele de Let’s Play, de data asta cu o noua tinta

Nintendo nu are tocmai cea mai bună relație cu oricine a încercat vreodată să afișeze pe Youtube câteva secunde dintr-un joc produs de companie în ultimii ani. Dar acum, nici jocurile vechi nu mai sunt în siguranță.

Într-o încercare de a-și proteja integritatea proprietăților intelectuale, Nintendo a luat măsuri pentru a îndepărta de pe Youtube un număr mare de clipuri video ce pică în categoria de Speedrunning. Acele parcurgeri complete ale unor jocuri, sa ale unor nivele individuale, ce se concentrează pe obținerea celui mai mic timp cu putință.

Aceste speedruns sunt în unele cazuri executate folosind variante modificate ale jocurilor(de obicei ROM-uri emulate de NES, Genesis sau SNES) care includ unelte ce ușurează exersarea și găsirea rutelor optime. Variantele modificate sunt considerate de divizia anti-piraterie a Nintendo ca fiind ilegale, deoarece compania consideră că le afectează drepturile.

În consecință, canale de Youtube, precum cel al unui speedrunner numit PangaeaPanga, au fost complet ruinate. Nintendo nu a mers nici măcar pe calea sa clasică, de a prelua monetizarea unui clip video, ci a forțat ștergerea clipurilor video.

Noua regulă impusă de Nintendo asupra internetului va avea cu siguranță repercursiuni mari, în special dacă decid să o extindă și în afara lui Youtube. Numeroase stream-uri caritabile folosesc astfel de speedruns, și există chiar o arhivă masivă pe internet ce conține foarte multe recorduri mondiale de completare a jocurilor Nintendo, și nu numai.

[Destructoid]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button