PC&Consoles

Nintendo Switch pare că va suporta VR

VR pare să fi devenit în mod oficial lucrul către care tinde toată lumea. Nu doar că există pe PC, pe mobile, pe Playstation 4 și este un element pentru care Xbox Scorpio este construit, dar și noua consolă Nintendo pare să fie făcută cu VR în minte.

Compania a înregistrat un brevet pentru un dispozitiv care arată foarte clar că Switch poate fi utilizat ca o parte dintr-un HMD de realitate virtuală. La fel ca un telefon mobil într-un Gear VR, Switch poate fi inserat direct într-un astfel de dispozitiv, acționând ca ecran pentru experiența de realitate de virtuală.

HMD-ul ar urma să includă lentilele aferente pentru a mări câmpul vizual dincolo de ce poate reda în mod normal ecranul, alături de un accelerometru și un senzor de viteză care va ajuta la detecția mișcării utilizatorului.

Și ce fel de jocuri ar putea rula consola Switch în VR? Nu prea este clar în acest moment. Poate un nou Star Fox sau un un Metroid Prime. Asta, desigur, dacă Nintendo chiar va sprijini această platformă cu jocuri, nu cum a făcut ani de zile cu Wii U.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button