GamingRSS PaginaDeMedia

Nintendo Switch te va învăța să creezi jocuri folosind Game Builder Garage

Există destule resurse care pot să te ajute să îți dezvolți un joc. Există multe tutoriale, motoare și joculețe care vin sub forma unor editoare menite să îți arate că a dezvolta un joc nu necesită cunoștințe de fizică nucleară. De aceea, în iunie se va lansa ceea ce îmi place mie să numesc „un masterclass” pentru Nintendo Switch. Este intitulat Game Builder Garage și cu ajutorul său vei putea crea joculețe pentru consolă.

Conceptul se aseamănă cu alte programe de tipul Nintendo Labo, Super Mario Maker și WarrioWare DYI. Te vei folosi de elemente viu colorate și ușor de înțeles ca să-ți poți face o idee în legătură cu modul în care funcționează programarea vizuală. Nintendo menționează că Game Builder Garage se adresează tuturor celor interesați de lumea game development-ului, indiferent de nivelul de experiență. Pe parcurs, aceștia vor fi îndrumați de Nodoni, niște creaturi simpatice și gata să îți sară în ajutor.

Nintendo Switch și Game Builder Garage sunt ca un Godot de pe PC

În Game Builder Garage Nodon sunt niște creaturi cu personalitate care te vor ajuta să îți dezvolți jocul de la prima linie de cod până la produsul final. Fiecare Nodon are un rol diferit și poți învăța programarea prin simpla conectare a două dintre aceste creaturi. De exemplu, dacă vrei să creezi un personaj care să se miște prin acționarea unui analog stick, tot ce trebuie să faci este că conectezi un Stick Nodon cu un with Person Nodon. În felul ăsta, vei învăța bazele programării într-un mod amuzant și intuitiv. În plus, vei putea dezvolta diferite tipuri de jocuri, de la cele racing și side-scroller până la space arcades. Nintendo

Game Builder Garage va introduce un Lesson Mode, care va prezenta bazele programării vizuale prin exemple intuitive și practice, dar și un Free Programming Mode, în care utilizatorii vor putea pune în practică cele învățate. Aceștia vor putea schimba rapid din Programming Mode în modul de testare, pentru a putea verifica dacă jocul se comportă corespunzător, ca după aceea să poată descărca sau partaja creații cu alți utilizatori, fie prin LAN sau wi-fi.

Nintendo Switch Game Builder Garage

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button