PC&Consoles

Nintendo se pregateste de concedieri masive

Filiala Nintendo din Coreea de Sud se pare ca trece prin momente grele in acest moment, fiind in plina restructurare, un val de concedieri lovind angajatii Nintendo.

Cu toate ca in 2006, atunci cand a fost lansata divizia in Coreea de Sud, Nintendo a tinut sa faca o lansare cu cantec, se pare ca lucrurile nu stau chiar atat de bine pe teritoriul Sud Coreean. 

Decizia de a concedia o mare parte din forta de munca a fost luata inca din luna ianuarie, moment in care Nintendo avea peste 60 de angajati. Totusi, Hiroyuki Fukuda, CEO-ul Nintendo Coreea de Sud, celebru printre gamerii din Coreea pentru aparitiile sale in transmisiile Nintendo Direct, va ramane in functie, astfel, Nintendo Coreea va trece de la a fi o filiala la un distribuitor. Asa ca, daca este adevarat, Nintendo nu se retrage complet din tara, doar isi reduce operatiunile.

Presedintele curent al Nintendo, Tatsumi Kimishida, a luat decizia de-a reduce personalul dupa ce a analizat ramurile regionale, probabil din cauza lipsei de profit. Nintendo Coreea adesea folosea vedete mari pentru campaniile sale promotionale, asa ca ramura poate cheltuia prea multi bani?

Apoi mai este faptul ca Nintendo Coreea n-a lansat in mod oficial Wii U, in schimb bazandu-se pe Wii si pe 3DS. Asta ar putea suna bine, dar ambele console erau blocate la aceasta regiune. Toate astea s-au combinat pentru a face Nintendo Coreea o afacere foarte scumpa. Nintendo DS si Nintendo Wii au avut succes in Coreea de Sud si jucariile cu tematica Nintendo de la McDonalds sunt foarte populare, aratand ca Nintendo chiar are fani aici.

[GameMeca]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button