PC&Consoles

Nintendo se astepta sa vanda peste 100 de milioane de unitati Wii U

Pentru occidentali, Japonia este o enigma, de cele mai multe ori, jocuri produse pentru piata japoneza nici nu ajung peste ocean, iar asta se aplica si la predictiile pe care anumite companii le pot face. Ca de exemplu Nintendo, care erau ferm convinsi ca ar vinde cel putin 100 de milioane de unitati Wii U, in urma succesului inregistrat cu Wii-ul.

Afirmatia a fost facuta de insusi presedintele Nintendo, Tatsumi Kimishima, din pacate socoteala de acasa nu prea s-a potrivit cu cea din targ. 

Intr-o recenta intalnire cu actionarii in Nintendo, Kimishima a ridicat si problema estimarilor vanzarilor, Nintendo fiind ferm convinsi ca popularitatea Wii-ului va aduce de la sine si o expliozie in vanzari pentru Wii U. Totusi, la sase luni dupa lansare, Wii U-ul abia ca reusea sa treaca de umila suma de 500.000 de unitati vandute.

„Am fost responsabil pentru vanzarea Wii U-ului si stiam ce era bun la el, asa ca am vorbit cu cei de la vanazari despre importanta evidentierii atractivitatii consolei catre consumatori”, Kimishima a explicat.

„Cred ca o parte din aceasta comunicare ar fi putut sa para de parca ar fi avut un ton negativ”

Modul in care si-a vandut consolele pana in acest moment Nintendo a fost baza pe o „chitita”, ceva care sa incante masele, asta fie ca vorbim de Rob the Robot sau ecranul Wii U-ului. Nintendo a vazut acest business ca unul adresat in special copiilor, incercand sa vanda jucarii adultilor care au crescut cu Mario si Simon. Poate ca a sosit timpul ca Nintendo sa invete si putin de la restul lumii?

[Nintendo]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button