GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Nintendo se apucă de VR

Știu că toată lumea spune că VR e mort și toate cele, dar Nintendo nu pare să fi înțeles mesajul și anunță prima sa soluție de realitate virtuală de la tragicul Virtual Boy de acum 24 de ani. Soluția sa nu vine sub forma vreunei noi console sau a unui periferic din cale afară de scump, ci sub forma unui nou produs Nintendo Labo.

Compania a dezvăluit Labo VR Kit, o combinație de carton, plastic, și software ce vă va permite să trăiți pe viu experiențe de realitate virtuală folosind o consolă Nintendo Switch. Nu este vorba de o soluție foarte avansată din punct de vedere tehnologic, fiind chiar puțin cam neclar dacă această consolă poate măcar să redea așa cum trebuie conținut VR, având în vedere rezoluția sa și toate cele. În pachetul Labo VR Kit veți găsi celebrul carton pentru care această serie este cunoscută, precum și două lentile de plastic. Conceptul nu este foarte diferit de vechiul Google Cardboard, doar că are un preț de 40 de dolari pentru ediția starter și de 80 de dolari pentru cea completă. Aceasta include materiale suficiente pentru crearea a ceva mai mult de o simplă mască de VR, precum o cameră VR, o armă VR și tot așa.

Merită subliniat că Nintendo Labo VR Kit conține mai mult de carton și plastic, fiind în componența sa și un joc efectiv, sau măcar software-ul necesar pentru a crea o experiență de VR. Dacă sunteți interesați, veți putea pune mâna pe această soluție de VR low-end din luna aprilie.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button