PC&Consoles

Nintendo revendica jocuri care nu ii apartin

Cand vine vorba de Nintendo si formele de multi-media moderne, discutia de obicei merge in felul urmator: Nintendo spune ca ceva este al lor, iar restul lumii nu are recurs. Problema aceasta persista si cand jocul cu pricina nu apartine companiei Nintendo, dupa cum a dovedit Minecraft.

Jocul a sosit pe Wii U, alaturi de o varietate de elemente de continut care sunt inspirate direct de jocurile facute de Nintendo, precum cele din seria Super Mario. Iar cei care au inceput sa publice clipuri pe Youtube cu jocul s-au trezit ca Nintendo le tot revendica in mare parte totul, desi Minecraft nu este proprietatea intelectuala a Nintendo si in consecinta nu are nici un drept sa faca asta.

Motivul pentru care compania japoneza a inceput sa arunce Content ID Claims in stanga si in dreapta era ca in aceasta varianta de Minecraft isi face aparitia si o melodie de la Super Mario 64, pe care Nintendo de indata a sarit sa o revendice cu tot cu videoul la care era atasata.

Asta s-a intamplat desi compania a promis studioului care a produs aceasta varianta de Minecraft, 4J Studios, ca nu vor fi incidente de acest gen. La urma urmei, videourile de pe Youtube si streaming-ul sunt motivul pentru care jocul este atat de popular in primul rand.

Se spera ca problema va fi rezolvata in scurt timp, dar fiind vorba de Nintendo, probabil nu. Compania este in mod traditional foarte neprietenoasa pentru orice inseamna streaming, Youtube sau in general crearea de continut video cu jocurile pe care le publica.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button