MORE

Nintendo Power Glove revine ca un controller de drone

Cu decenii in urma, Nintendo a creat un dispozitiv de control inedit, numit The Power Glove. Acesta permitea controlul jocurilor de pe NES folosind doar gesturi de miscari… in reclame. Practic nu functiona chiar atat de bine, iar mai mult era folosit gamepad-ul atasat de manusa pentru manipularea jocurilor, dar pe drone pare sa functioneze mai bine

Ce e drept, nu este vorba de varianta standard a unui Nintendo Power Glvove, ci una refacuta folosind tehnologie moderna, senzori si relee wireless care permit controlarea unei drone prin gesturi. Dispozitivul inedit a fost prezentat de un individ numit Nolan Moore la Maker Faire 2016.

Atat miscarea manusii cat si gesturi individuale pot genera reactii diferite din partea dronei, aratand cu degetul in sus o face sa se ridice, facand un pumn o face se roteasca si tot asa.

Este o metoda inedita de control, care ar putea fi aplicata pentru manipularea dronelor in general. Sigur, nu ca un Power Glove, dar ca o manusa de control mai standard. Ar fi oricum mai facil decat folosirea unui telefon sau a unei telecomenzi.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button