GamingRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Nintendo PlayStation a fost vanduta la o licitatie cu 300 de mii de dolari

Un prototip rar al consolei Nintendo PlayStation a fost vandut in cadrul unei licitatii. Suma finala a fost de 300.000$ alaturi de o taxa de 60.000$. Un calcul simplu rezulta o suma incredibila de 360.000$ pentru o consola extrem de rara. Precedentul proprietar al consolei a cumparat-o in 2009 pentru doar 75 de dolari, iar fiul sau a gasit-o in 2015 si a inteles pe loc ca tine in mana o mina de aur.

Consola Nintendo PlayStation este rezultatul unui parteneriat scurt intre Sony si Nintendo care s-a intamplat in 1992. Heritage Auctions a testat prototipul folosind o copie Super Famicom a primului Mortal Kombat. Design-ul consolei este similar cu cel folosit de Super Nintendo, dar putin mai curat. De asemenea, putem vedea si un CD-ROM a carui menire era sa redea „material media bazat pe disc si probabil jocuri”.

Care este povestea acestui Nintendo PlayStation?

Atunci cand a fost gasita consola, CD-ROM-ul nu era functional. Din fericire, Benjamin Heckendorn, un YouTuber recunoscut pentru reparatiile de console, a reusit sa o repare si acum poate reda CD-uri cu muzica exact ca si primul PlayStation. Conform celor de la Forbes, acest prototip a fost cumparat de catre Terry Diebold in 2009 cu suma de 75$, tot in cadrul unei licitatii. Consola a fost mai apoi pastrata intr-o cutie la sediul Advanta, o companie care acum a dat faliement. Cativa ani mai tarziu, fiul proprietarului a gasit consola in pod si a postat o poza cu prototipul pe Reddit.

Inainte de a scoate la licitatie prototipul de Nintendo PlayStation, Terry Diebold a refuzat o oferta de 1.2 milioane de dolari. Castigatorul licitatiei din Februarie a fost Greg McLemore, fondatorul Pets.com. Acesta spune ca vrea sa creeze un muzeu al jocurilor video care va include peste 800 de masinarii cu monezi si multe alte jocuri mai mici, cat si reviste si artwork-uri originale. Pentru a-si atinge acest obiectiv, McLemore a planificat cateva expozitii cu diversi parteneri precum University of Souther California Pacific Asia Museum. In primvara si vara lui 2021, acesta planuieste sa gazduiasca o expozitie care sa arate influenta pe care Asia a avut-o in popularizarea jocurilor video, iar Nintendo PlayStation va fi vedeta show-ului.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button