PC&Consoles

Nintendo omoara un joc Zelda

Pentru ca o minune dureaza doar trei zile, Nintendo a decis ca acel joculet Legend of Zelda pe care doi fani l-au creat cu voxeli pentru a sarbatori 30 de ani de la aparitia seriei nu este tocmai legal. Ca urmare, jocul a fost inchis.

Disponibil doar pentru cateva zile pe zelda30tribute.com, jocul era o reconstruire intr-un mod 3D a primului joc din seria The Legend of Zelda, care putea accesat gratuit. Nu continea cod produs de Nintendo, dar fiind copie aproape 1:1 a originalului, este de inteles ca nu prea avea cum sa ramana activ pentru prea mult timp.

Varianta aceasta aniversara a fost jucata de mai bune de o jumatate de milion de oameni, iar in ciuda inchiderii sale, dezvoltatorii nu sunt descurajati. Acestia au promis ca vor relansa jocul, atunci cand vor scoate din el orice element pe care Nintendo are copyright.

Nu este nici prima si nu va fi nici ultima data cand astfel de eforturi ale fanilor sunt inchise. La urma urmei, traim in era in care domeniul public nu mai exista, iar copyright-ul poate fi extins la infinit, pana cand vom trebui sa platim si o taxa de licentiere pentru a putea spune nepotilor un basm.

[zelda30tribute.com]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button