Gaming

Nintendo NX ar putea duce lipsă de disc optic

Nintendo NX este pe drum, și s-ar putea să nu aibă suport pentru discuri optice. Succesorul consolei Wii U se află în dezvoltare de ceva vreme la Nintendo, fiind chiar anunțată în mod oficial, însă fără detalii de ordin tehnic. Unul s-ar putea să se fi scurs recent, dintr-o listare în biroul de brevete al SUA.

Nintendo a făcut în luna februarie o înregistrare pentru un sistem de jocuri staționar ce folosește doar hard disk-uri și carduri de stocare externă, fără vreun fel de DVD Drive sau Blu-Ray Drive. Listarea nu doar omite un astfel de dispozitiv, ci chiar îi explică lipsa. Raționamentul este că propagarea internetului de viteză mare la nivel mondial este la un nivel suficient de ridicat încât să permită transmiterea de conținut astfel.

Trebuie clarificat că asta nu este o confirmare că Nintendo NX nu va avea nici un fel de unitate optică. Există posibilitatea ca Nintendo să se răzgândească și să adauge așa ceva pe parcursul dezvoltării consolei. Dar dacă asta nu se va întâmpla, atunci aceasta va fi prima consolă non-portabilă Nintendo lansată în mileniul acesta care nu folosește discuri optice. Și dacă va recurge în totalitate la distribuție digitală pentru conținut, va schimba fundamental modul în care sunt vândute jocuri pentru piața de console, deoarece magazinele fizice încă reprezintă sursa majoră de vânzări, și ca urmare mânuiesc o putere considerabilă în industrie.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button