MORE

Nintendo neaga zvonurile despre NX Android!

In afara numelui de cod, stim prea putine despre consola NX a celor de la Nintendo, aflata in dezvoltare. Cu toate acestea ieri publicatia japoneza Nikkei s-a laudat ca a dat peste un detaliu suculent referitor la sistemul de gaming de noua generatie, iar sursele acestei publicatii spun ca Nintendo NX va functiona pe unele forme de Android OS. Din pacate Nintendo neaga zvonurile despre NX Android!

Intre timp, asa cum v-am promis ieri, iata cele spuse de sursa celor de la Nikkei, intr-o traducere adecvata:

Compania Nintendo a semnat cu DeNA un contract tie-up, introducand astfel compania pe piata jocuri pentru mobile. Mario este deja o marca recunoscuta pe piata, Mario in sine fiind un mod de propagare extrem de eficient, Nintendo bazandu-se si pe Super Smash Bros in aceasta privinta.

Deciziile luate in urma angajamentelor si obligatiilor care au fost tinute secrete, atat de compania lui Satoru Iwata cat si de cea a lui Isao Moryasu, au fost sustinute si duse la bun sfarsit cu succes fara stirea acestora, cu toate ca sunt nume mari in companie. Una dintre acestea este trecerea la un sistem de operare Android, pentru Nintendo NX. Sediul central Nintendo din Kyoto a fost terminat si inaugurat anul trecut in luna iunie, si Incepand cu luna martie a acestui an  presedintele companiei, Satoru Iwata este cel care conduce compania din Kyoto.

Traducerea nu este chiar 100% exacta, dar esenta este mai sus. Sursa sustine ca este posibil ca sefii sa nu stie de aceasta miscare, sau, sa fie vorba despre o decizie a consiliului de administratie, fara stirea celor doi. Un lucru care pare destul de … SF!

Zvonul nu este tocmai extrem avand in vedere faptul ca Nintendo planuieste sa intre pe piata jocurilor mobile anul acesta, insa cu toate acestea se pare ca nu au fost decat cuvinte aruncate in vant. Astazi purtatorul de cuvant Nintendo a comentat stirea, sau mai bine zis zvonul, declarand ca „nu exista nici o farama de adevar in spusele raportului conform caruia planuim sa adoptam Android pentru NX”. Negarile nu pot fi spuse mai clar decat atat, dar speram totusi ca platforma NX Nintendo va semana mai putin WiiU!

Articole asemanatoare

Back to top button