GamingPC&ConsolesTech&IT

Nintendo își schimbă năravul, nu mai limitează creatorii de conținut

Oricine a încercat vreodată să creeze conținut video pentru servicii precum Youtube sau Twitch, care la un moment a inclus o attosecundă dintr-un joc Nintendo, cu siguranță s-a trezit cu surpriza de a vedea că toată munca lor era acum monetizată de către Nintendo. Nu conta dacă era vorba de un documentar de trei ore care avea un minut despre un joc Nintendo, sau dacă era un clip de gameplay de zece secunde încărcat folosind funcția de share de pe Wii U.

Compania a exercitat pentru foarte mulți ani control deplin, cu un pumn de fier, asupra proprietăților sale în domeniul, permițând monetizarea creațiilor comunității doar printr-un parteneriat direct din care Nintendo lua un procent foarte mare din venit. Totul se schimbă de acum înainte, pentru că Nintendo a renunțat la cea mai mare parte din limitări și la programul de parteneriat cu totul.

Atât timp cât folosiți secvențe din jocurile Nintendo acompaniate de un comentariu, sau acestea sunt încărcate fără comentariu folosind funcțiile de media sharing incluse în consolele sale, puteți să le monetizați pe cont propriu fără nici un stres. Nintendo nu va mai încerca să ia tot venitul, nu vă va mai forța să semnați contracte dubioase, nu va încerca să vă lase fără contul de Youtube. Excepție fac situațiile în care jucați ceva piratat, sau un produs încă nelansat, care nu ar trebui să fie în văzul lumii. În aceste cazuri încă sunt impuse limitări. Găsiți detalii complete despre excepții pe pagina dedicată acestui subiect.

Schimbarea vine ca o surpriză foarte plăcută, considerând ostilitatea istorică a companiei față de creatorii de conținut. Nu este clar de ce decizia a venit tocmai acum, la ani de zile după ce creatorii de conținut s-au resemnat și nici nu mai spera la o zi în care își poate recăpăta libertatea.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button