PC&Consoles

Nintendo isi pastreaza naravurile si ofera creatorilor Metroid 2 Remake o instintare DMCA

Seria Metroid este de departe una dintre cele mai cunoscute si aplaudate francize Nintendo din anii ’80 si nu numai, aniversarea de 30 de ani fiind celebrata si de Nintendo in cadrul unei mici petreceri realizate in cartierul general din Kyoto.

Asta nu inseamna ca fanii au stat de pomana, dupa cum am spus, existand fanatici ai acestei serii, uni dintre ei lucrand cu anii la remake-uri si reimaginari ale seriei. 

Astfel, ne-am trezit cu un nou joc, de mult anuntat la drept vorbind, pentru Metroid II, continuarea jocului de pe Gameboy… dupa doar opt ani in dezvoltare. Iar rezultatul se pare ca este un succes de nedescris, aproape toata lumea care a incercat titlul declarandu-se extrem de multumita de rezultat.

Jocul se numeste Another Metroid 2 Remake sau mai pe scurt, AM2R si se pare ca este un joc realizat de la zero, dar care incearca sa tina si linia narativa integra din deja clasicul Metroid: Zero Mission de pe GameBoy Advance. Aici se adauga si cateva imbunatatiri, precum o noua directie artistica, o coloana sonora senzationala, o harta noua, noi zone, AI mult mai inteligent si noi bosi de final. In concluzie, un joc nou, nout pentru nostalgici.

Cei interesati puteau descarca jocul de AICI. Spunem ca puteau, asta pentru ca Nintendo se pare ca a trimis creatorilor AM2R o instintare DMCA, acestia fiind obligati legal de catre detinatorul drepturilor de autor sa inceteze orice forma de distributie a jocului.

Fanii s-au lovit de imposibilitatea de a descarca jocul dupa ce Metroid Database, unul dintre cei mai mare detinatori de baze de date despre serie si a portarii AM2R, a primit un DMCA de la Nintendo, acestia instintand simpatic site-ul ca trebuie sa dea jos remake-ul.

Mai jos aveti scrisoarea in integralitatea ei primita de la Nintendo.

Dragă Agent de Copyright,

Reprezentăm Nintendo of America Inc. în probleme de proprietate intelectuală. Nintendo au aflat recent că materialele găzduite de către SoftLayer la adresa http://www.metroid-database.com/files/AM2R_10.zip încalcă drepturi de copiere deținute de către Nintendo. Această notificare este oferită în concordanță cu Digital Millennium Copyright Act, 17 USC 512 și cu politica DMCA a SoftLawer.

Adresa URL de mai sus oferă acces la un software ce utilizează în mod neautorizat material protejat al Nintendo din franciza de jocuri video Metroid, incluzând dar nefiind limitat imagini și picturi ale unor personaje fictive înregistrate cu Registrul de Copyright al Statelor Unite: PA0000356142 și PA0000547461 (Metroid); VA0000474073 & TX003221317 (Metroid II: Return of Samus); PA0000720157 (Super Metroid); PA0001275461 (Metroid Prime); PA0001275460 (Metroid Prime 2: Echoes); PA0001633666 (Metroid Prime 3: Corruption); PA0001915118 (Metroid Prime Hunters); și PA0001791606 (Metroid: Other M).

Am buna credință că această utilizare nu este autorizată de către deținătorul proprietății intelectuale, agenții acestuia, sau de către lege. Declar prin prezenta că informațiile conținute sunt precise și sub penalizarea în caz de fals jurământ, că sunt autorizat să acționez în numele Nintendo of America.

Am aprecia îndepărtarea rapidă a tuturor materialelor încălcătoare ale drepturilor de autor. Vă rog să mă contactați imediat cu orice întrebări aveți.

Prezenta comunicare nu are ca scop și nu renunță sau aduce atingere oricăror drepturi și căi de atac pe care Nintendo le are în drepturi, în capitalurile proprii sau în alt mod. Oricare și toate aceste drepturi și căi de atac sunt rezervate prin prezenta în mod expres.

Toate cele bune,
Brian Sniffen
Avocat pentru Nintendo of America Inc.

Nintendo au raspuns si ei dupa ce o serie de mesaje pe Twitter au atras atentia si mai marilor companiei, dar se pare ca pozitia este una uzuala, aproape tipica pentru Nintendo, raspunsul fiind unul mai mult, sau mai putin, standard:

Librăria vastă de personaje, produse și branduri a Nintendo este apreciată de oameni din toată lumea și apreciem pasiunea fanilor noștri.

Dar la fel cum Nintendo respectă drepturile de proprietate intelectuală ale altora, și noi trebuie să ne protejăm propriile personaje, mărci comerciale și alte tipuri de conținut.

Folosirea neaprobată a proprietății intelectuale deținută de către Nintendo poate slăbi abilitatea noastră de a o proteja și conserva, sau de a o folosi, eventual, pentru noi proiecte.

Creatorii jocului, cel putin pana in moment nu au primit o instintare de la Nintendo, dar, de mentionat ca nu este timpul pierdut. Cel mai probabil deja exista trei sau patru oameni care il uploadeaza pe un torrent sau un site obscur pentru a conserva jocul. Dar, odata ajuns pe internet, acolo ramane pentru totdeauna.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button