Gaming

Nintendo le mulțumește celor care au ajutat la prinderea hackerului Gary Bowser

Iată o situație care a devenit foarte cunoscută în ultimele săptămâni. Ai zice că Nintendo este compania asupra căreia nu se poate abate niciun rău, doar că, ei bine, ne-am înșelat. Totul este din vina lui Gary Bowser. Nope, nu este acel Doug Bowser, președintele diviziei din America a Nintendo și nici dușmanul de moarte al lui Mario, ci este doar numele din buletin al unui hacker foarte activ și membru, dacă nu lider, al grupării Team Xecuter.

Bowser a jonglat cu pirateria încă din 2013, furnizând dispozitive și soluții de hacking pentru console Nintendo. Soluțiile oferite de acesta le dădeau utilizatorilor posibilitatea de a instala și juca ROM-uri ilegale pe diverse modele precum Wii, Switch și Nintendo 3Ds.

Bowser a fost arestat în 2020, alături de un alt membru al grupării, pe nume Max Louarn, pentru 11 acuzații de piraterie. Asta ca urmare a faptului că Nintendo l-a dat în judecată, cerându-i despăgubire câte 2500 de dolari pentru fiecare gadget de hacking traficat și câte 150 de mii de dolari pentru fiecare încălcare a drepturilor de autor. Inițial, omul a negat totul dar s-a răzgândit destul de repede și a ajung să le plătească celor de la Nintendo 4.5 milioane de dolari.

Hack Nintendo
Loader rCM pentru Nintendo Switch creat de Team-Xecuter

Doar că lucrurile au devenit mai nasoale pentru inculpat. Din moment ce și-a recunoscut vina, a ajuns să se judece în continuare cu Nintendo și din cauză că a fost de acord să fie plătit pentru a comercializa respectivele soluții de hacking prin intermediul mai multor retaileri. Prin urmare, Bowser a trebuit să mai scoată din buzunar încă 10 milioane de dolari.

Nintendo a suferit, dar și-a revenit

Procurorii au ajuns la concluzia că Gary Bowser a pricinuit companiei pagube de 65 de milioane de dolari și au sugerat ca acesta să fie condamnat la cinci ani de închisoare. În această luptă dintre avocat și procuror, avându-l pe Bowser la mijloc, sentința finală a fost schimbată, reducându-se la 40 de luni. În final, compania a postat o scrisoare de mulțumire adresată tuturor departamentelor și organizațiilor care au reușit să-l prindă pe liderul grupării de hackeri și oprească ilegalitățile. Un final fericit, ce pot zice. ¯\_(ツ)_/¯

Nintendo apreciază munca și eforturile constante ale autorităților de a opri activitățile ilegale la scară globală care dăunează considerabil companiei noastre și întregii industrii de jocuri video. Nintendo ar dori să le mulțumească îndeosebi FBI-ului, HSI-ului (Homeland Security Investigations), U.S. Attorney’s Office for the Western District of Washington, U.S. Department of Justice’s Computer Crime & Intellectual Property Section și Justice Department’s Office of International Affairs pentru implicarea și asistența lor semnificativă.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button