PCRSS PaginaDeMedia

Nintendo Game Boy poate fi folosit pentru a mina Bitcoin

Nintendo a lansat Game Boy în anul 1989, iar de atunci, mica consolă portabilă a japonezilor a fost alături de mai multe generații de copii. Ba chiar a avut și moștenitori, sub forma GB Color și GB Advance. Iar la 32 de ani de la lansare, este interesant să vedem că încă mai sunt oameni care dezvoltă software pentru consola, doar că nu vorbim despre jocuri, ci despre minat Bitcoin.

Multă lume încurcă minatul de criptomonede precum Ethereum cu minatul de Bitcoin. Dacă în cazul primului tip de criptomonede poți folosi o placă video (sau mai multe), în al doilea caz ai nevoie de un miner ASIC cu care să generezi moneda. Iar Game Boy de la Nintendo poate mina chiar Bitcoin. Consola este conectată la PC prin intermediul unei plăci Raspberry Pi Pico cu ajutorul unui connector serial SPI.

Nintendo Game Boy Bitcoin

Cât de puternic este un Nintendo Game Boy?

Desigur, acesta este doar un experiment, întrucât un Nintendo Game Boy este ultimul dispozitiv pe care ai vrea să minezi Bitcoin. Consola portabilă folosește un procesor Sharp LR35902 cu o frecvență de numai 4.19MHz. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, abia ce vorbeam ieri despre noile procesoare Intel Core i9-11900K pe care poți obține frecvente de peste 7GHz. Asta doar ca o paranteză care arată cât a evoluat tehnologia în 32 de ani.

Cât despre experimentul de față? Cu ajutorul procesorului Sharp, consola portabilă este de circa 125.000.000.000.000x mai lentă decât un miner ASIC. Deci concluzia sună așa: deși poți mina Bitcoin cu Nintendo Game Boy, nu înseamnă neapărat că are rost să faci asta.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button