PC&Consoles

Nintendo este dat în judecată din cauza Switch-ului

Consola Nintendo Switch are un succes destul de mare, având ceva de care Wii U nu prea s-a bucurat în momentul lansării, jocuri.

Succesul său atrage totuși și atenție negativă din partea altor companii, cum ar fi Gamevice, ce a dat în judecată Nintendo pentru designul consolei noi. Conform plângerii depuse de această companie, Switch ar încălca unul din brevetele pe care le are pentru un sistem de calcul conectat la o pereche de controllere de fiecare parte.

Acuzația ar avea ceva merit, din moment ce Gamevice n-a apărut de ieri de azi și are ceva istorie în domeniu. Până nu de mult, compania avea numele Wikipad și producea tableta de jocuri omonimă. Aceasta arăta în esență ca o variantă mai veche de Switch, având un ecran central și două controllere laterale. De atunci, compania s-a rezumat doar la a lansa controllere pentru alte platforme. Puteți vedea un exemplu mai jos.

Urmează acum să vedem dacă această plângere va evolua într-un proces în toată regula, ceva ce nu prea va fi în folosul celor de la Nintendo, care după o pauză destul de mare aveau în sfârșit o consolă de mare succes. Bine, DS-ul continuă să se vândă ca pâine caldă de ani de zile, dar în categoria ocupată până acum de Wii U n-au avut prea mult noroc de când a ieșit de la vânzare Wii.

[The Verge]

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button