GamingMobileȘtiri IT

Nintendo brevetează o carcasă de smartphone în stilul Game Boy

Nintendo a înaintat un brevet pentru o carcasă de smartphone inspirată de Game Boy în luna martie a acestui an. Brevetul american dispune de un flip-case în familiarul stil de Game Boy, având controlul fizic pe partea frontală și o fereastră de dimensiuni adecvate pe ecranul de mai jos.

Este o dovadă suplimentară a faptului că Nintendo încearcă să își valorifice vechiul catalog pe platformele noi și probabil un motiv major pentru aplicarea drepturilor de autor din ultima vreme pentru chiar și cele mai vechi IP-uri.

Pentru a face uz de noua carcasă de jocuri de la Nintendo, sursa crede că marele N va produce un emulator oficial Game Boy, pentru a lucra cu produsul. Din aspectul acestuia, acest lucru este mai probabil decât să fie proiectat și produs pentru jocurile noi de pe telefoane mobile.

Funcționalitatea furnizată de noua carcasă se bazează pe butoanele conductive și o folie conductivă utilizate în design, necesare pentru a transmite inputul utilizatorului pe ecran. Ne-am aștepta ca Nintendo să producă câteva unități pentru a-și pregăti produsul pentru o gamă largă de smartphoneuri disponibile în zilele noastre. Chiar și așa, Nintendo nu vrea să se limiteze la telefoane cu acest brevet și menționează că o astfel de carcasă ar putea fi folosită și de „alte echipamente electronice cum ar fi un o tabletă care nu are funcția de apel telefonic„.

Sursa consideră că brevetul neacoperit confirmă intenția Nintendo de a comercializa un fel de soluție de emulare Game Boy pentru smartphoneuri, tablete și, posibil, și pentru tableta Switch.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button