PC&Consoles

Nintendo ar pregăti și un N64 Classic

Din moment ce NES Classic și SNES Classic au avut deja un succes fenomenal, chiar dacă cel din urmă nici măcar nu a fost lansat, au început să apară semne că Nintendo ar pregăti și un N64 Classic.

Compania a înregistrate recent, la biroul de proprietăți intelectuale European, imaginea pe care o vedeți mai jos. Aceasta reprezintă destul de clar un controller de N64.

De ce a făcut compania asta acum? Fiindcă a înregistrat mărci similare pentru gamepad-urile folosite la NES și SNES Classic, într-o încercare de-a împiedica orice soi de probleme prin care cineva s-ar trezi să îi încalce drepturile, producând și vânzând clone. E lesne de înțeles că Nintendo nu ar face așa ceva pentru un produs pe care nu îl mai vinde și n-ar mai avea intenția de a-l vinde. Ca urmare, a venit ideea că Nintendo dorește să lanseze un N64 Classic, cel mai probabil pe la finalul anului viitor.

O astfel de consolă va avea nevoie de hardware ceva mai avansat, în comparație cu NES Classic, pentru a emula așa cum trebuie jocurile de pe N64. Însă nu vorbim de ceva monstruos. Un Raspbery Pi 3 poate emula deja majoritatea jocurilor de pe această platformă, și asta folosind doar soluții create de comunitate. Nintendo probabil încă mai are acces la câteva componente software ce ar permite emularea jocurilor cu un grad mai mare de succes, chiar și pe hardware ceva mai modest. Desigur, Nintendo mai este și compania care a vândut un ROM de pe internet al lui Super Mario Bros prin magazinul său virtual.

Fiind o consolă care redă grafică ce nu este limitată în totalitate de dimensiunea unor sprite-uri, N64 Classic ar putea aduce și ceva îmbunătățiri în ceea ce privește detaliul, sporind rezoluția sau poate chiar numărul de cadre pe secundă la unele jocuri.

[Extrem Tech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button