GamingPC&ConsolesTech&IT

Nintendo anunță un stand de încărcare pentru Switch

Una dintre principalele dezavantaje ale consolei Nintendo Switch în prezent îl reprezintă standul surprinzător de subțire. Nu numai că suportul din plastic subțire de pe partea din spate a sistemului se simte ca și cum ar ceda la cea mai mică presiune, dar folosind standul din dotare vă împiedică să încărcați în același timp sistemul prin portul USB montat în partea de jos.

Nintendo pare să recunoască această problemă după ce a anunțat un stand de încărcare reglabil de 20 dolari, care va „permite sesiunile mai lungi de joacă” în modul tabletop începând cu 13 iulie. Utilizatorii vor putea încărca sistemul prin intermediul unui conector USB-C pe lateral în timp ce standul stă înclinat „pentru a crea cel mai bun unghi de vizionare pentru medii diferite„, conform descrierii de pe magazinul online Nintendo.

Soluția Nintendo pentru o experiență mai bună de joacă în modul tabletop este binevenită după ce o serie de standuri similare produse de terți pentru Switch au ajuns pe piață, multe dintre acestea fiind comercializate la un preț sub 20 de dolari. Standul „oficial”, totuși, beneficiază de un design extrem de compact și de asigurarea conformității cu cerințele de încărcare USB-C ale lui Switch (totuși standul nu pare să vină la pachet cu un încărcător suplimentar de perete).

Oricât de bine ar arăta acest nou stand, nu putem să nu ne întrebăm de ce Nintendo nu a mers un pas mai departe și nu l-a transformat într-un mini-dock complet pentru Switch. Adăugarea unei simple ieșiri HDMI ar transforma un stand simplu într-un mod mult mai compact și mai eficient din punct de vedere al costurilor de conectare la un televizor, în comparație cu cel de dimensiuni mai mari (și mult mai scump) de 90 de dolari pe care Nintendo îl vinde în prezent (sau 60 de dolari, dacă-l cumperi fără încărcător).

Există pe piață soluții alternative de la terți, dar acestea vin la pachet cu alte compromisuri pe care un mini-dock oficial le-ar putea scoate din ecuație.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button