PC

Nimbus Data dezvăluie cel mai mare SSD din lume: 100 TB

Cel mai mare SSD din lume vine într-un pachet surprinzător de banal – ExaDrive DC100 de la Nimbus Data, o unitate SSD de 100 TB, este ambalată într-un factor de stocare familiar, de 3.5″ SATA. Accentul acestei unități cade pe eficiență, nu pe viteză.

Este eficient din punct de vedere energetic (0,1 W / TB) și eficient din punct de vedere al spațiului. Nimbus spune că centrele de date își pot reduce cheltuielile pentru energie electrică, răcire și spațiu cu 85%, în comparație cu alte SSD-uri mari (cum ar fi SSD-ul de la Samsung de 30.72 TB). Nimbus estimează că un total al costului (cu tot cu unitate și cele necesare) pe o perioadă de 5 ani va fi cu 42% mai puțin per terabyte în comparație cu alte unități de același fel.

Unitatea nu este foarte rapidă – are o performanță simplă de citire / scriere de 500 MB/s și citire / scriere aleatoare a IOPS 100K. Scrierea aleatoare este mai bună decât cea oferită de Samsung, dar citirea este mult mai lentă. Vitezele secvențiale de citire și scriere sunt totuși destul de mici (drive-ul Samsung promite 2.100 MB/s și respectiv 1.700 MB/s).

ExaDrive DC100 vine cu o garanție de „rezistență nelimitată” de 5 ani și are un timp mediu între eșecuri de 2,5 milioane de ore. Dacă totuși este prea scump pentru nevoile voastre, Nimbus Data a lansat o versiune de 50 TB anul trecut.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. „Dacă totuși este prea scump pentru nevoile voastre…”

    Cat de scump? Ca nu ati scris absolut nimic despre pret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button