TECHTech&IT

Nikon anunță noile camere mirrorless Z6 și Z7

Nikon a dezvăluit în cele din urmă o nouă serie de camere de tipul mirrorless, cu senzor full frame. Acestea fac parte din seria Z, nume folosit pentru a descrie și noua montură dezvoltată de companie pentru aceste camere.

Din seria Z fac parte în acest moment modelele Nikon Z7 și Nikon Z6. Fiind de tipul mirrorless, vin cu un vizor electronic a cărui rezoluție este de 3.6 milioane de pixeli, pe lângă ecranul LCD de 3.2 inch care dispune de un mecanism de înclinare. Ambele camere au un singur slot pentru un card de memorie de tipul XQD și cântăresc doar 675 de grame.

Modelul Nikon Z7 are un senzor de 45.7 megapixeli, cu o rază ISO nativă de la 64 la 25600 și 493 de puncte de auto-focalizare. Camera este capabilă să facă poze la o viteză până la 9 cadre pe secundă în mod continuu. Anduranța sa este de 330 de imagini cu bateria sa de tipul EN-EL15b. Prețul de bază pentru doar corpul camerei este de 3400 de dolari, iar la pachet cu un obiectiv 24-70 f/4 costă în jur de 4000 de dolari. Camera va fi disponibilă pe piață din ziua de 27 septembrie

Modelul Nikon Z6 are un senzor de „numai” 24.5 megapixeli, cu o rază de ISO nativă de la 100 la 51200 și 273 de puncte de focalizare. Camera poate să atingă 12 cadre pe secundă la foc continuu, iar bateria sa are o anduranță garantată pentru 310 poze. Prețul de bază pentru doar corpul camerei este de 2000 de dolari, iar cu același obiectiv ca la Z7 va costa 2600 de dolari. Modelul Z6 va fi disponibil din luna noiembrie.

Ambele camere pot să înregistreze în format 4K (3840×2160) la 24, 25 și 30 de cadre pe secundă, în format video pe 10 biți cu o rezoluție de culoare de 4:2:2. Dacă vreți să aflați detalii ceva mai multe despre camere, puteți arunca o privire peste anunțul oficial.

Pentru cei care nu au de gând să își schimbe obiectivele Nikon când trec la o cameră din seria Z, compania va oferi și un adaptor care permite refolosirea modelelor vechi. Acest adaptor costă 250 de dolari, dar permite folosirea obiectivelor de tipul AF-S de pe DSLR-urile Nikon cu montură F.

Compania a mai dezvăluit și ce obiective va lansa pe parcursul următorilor trei ani:

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button