MORE

Nikon 1 J5, filmare 4K direct pe card la un pret de 500$

Nikon a anuntat cel mai nou mirrorless compact din portofoliu, Nikon 1 J5. Acesta va fi pus in vanzare din aceasta luna la un pret de 500$ impreuna cu un obiectiv detasabil Nikkor 10-30mm. Aparatul are un senzor de 1 inch de tip BSI cu o rezolutie de 20.8MP care vine fara filtru anti-aliasing pentru a oferi imagini mai clare. Aparatul are sistemul de focalizare hybrid mostenit de la 1 J4. Acesta poate captura poze in rafala cu o viteza de 20 de cadre pe secunda cu autofocus si rezolutie maxima, sau poate captura cu 60 de cadre pe secunda in rafala daca focusul este fix. Procesorul din acest aparat, care ofera o asemenea putere de procesare a pozelor, este un EXPEED 5A. Sistemul de autofocus ofera 171 de puncte pentru focalizare pe contrast si 105 puncte pentru focalizare pe faza.

Sensibilitatea ISO se intinde la la ISO 100 pana la 12800. Ecranul este de tip touch cu o diagonala de 3 inch si se poate inclina la 180 de grade. Pe partea de video 1 J5 sta foarte bine, si poate filma la 1080p cu 60 de cadre sau 120 de cadre la rezolutie HD. Desi are capacitate de filmare 4K direct pe card, acesta nu ofera decat 15 cadre pe secunda. Daca aparatul putea sa filmeze 4K la cel putin 24 de cadre pe secunda, acesta ar fi fost un best buy pentru videografi, dar este totusi un pas inainte faptul ca cineva incearca sa aduca capabilitati de filmare 4K pe camere accesibile, si cine stie, poate  in 2016 vom vedea aparate care filmeaza 4K la 24 de cadre pe secunda la un pret de maxim 3000RON. Ar fi cazul, pentru ca in acest moment televizoarele 4K sunt destul de rezonabile, pretul pentru cel mai ieftin model plecand de la 2000RON la o diagonala de 102cm. Este vorba despre Philips Smart TV 40PUS6809, care este 3D si vine la pachet si cu 2 perechi de ochelari.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button