MORE

Nikola Motor Company și Bosch colaborează la fabricarea a două camioane electrice

Nikola Motor Company și gigantul auto Bosch își unesc eforturile pentru a construi Nikola One și Nikola Two – două camioane electrice care vor concura cu alte câteva camioane cu o cantitate redusă de emisii care au fost anunțate pe la mijlocul lui 2017.

Camionul Nikola One nu este un proiect nou, dar parteneriatul cu Bosch este. În decembrie anul trecut Nikola Motor Company a anunțat că vor construi un camion electric care va putea călători mai bine de 1900 kilometri cu un singur rezervor de hidrogen, și va putea dezvolta o putere de 1.000 cai putere. La acel moment compania a declarat că acest camion, care ulterior s-a dovedit a fi Nikola One, ar fi gata de lansarea pe piață până în 2020.

Acum data de lansare a fost amânată până în 2021, dar parteneriatul cu Bosch cu siguranță va ajuta Nikola Motor Company să-și atingă scopurile. Conform unei conferințe de presă, aceste două camioane vor fi bazate pe o tehnologie Bosch numită eAxle – o unitate integrată care combină motorul acționat electric cu transmisia. Bosch a anunțat eAxle abia anul acesta în ianuarie.

Ambele camioane Nikola vor combina pile de combustie cu hidrogen cu baterii de 320 kWh, oferind o capacitate de încărcare de peste 29 tone. Daimler au anunțat și ei un camion săptămâna trecută, dar acesta va putea transporta o cantitate mai mică de tonaj, de doar 3 tone.

Momentan principalul competitor pentru Nikola Motor Company este Cummins, un fabricant de motoare de camioane, care a anunțat un nou cap tractor capabil să transporte 22 tone, cu o baterie de 130 kWh pe o distanță de 160 kilometri. Cummins a declarat că acest cap tractor va putea fi combinat cu un generator pe diesel pentru a tripla distanța pe care o poate parcurge vehiculul.

Deși camioanele electrice care se bazează doar pe baterie au o rază mult mai scurtă decât cele care folosesc și hidrogen, ambele tehnologii se lovesc de același impediment: unde se va efectua alimentarea? În decembrie anul trecut Nikola Motor Company a mai spus că vor construi 364 stații de alimentare cu hidrogen în America de Nord până în 2018.

Motoarele noilor camioane Nikola One și Two vor fi realizate cu ajutorul celor de la Bosch. Partea de control și cea software vor fi de asemenea un rezultat al acestui parteneriat. Bosch este o firmă cu reputație în domeniu pe partea de software – se zvonește că au ajutat și pe Volkswagen pentru realizarea celebrului software pe care producătorul german l-a folosit pentru a trișa la testele de emisii.

Momentan nu se cunosc încă detalii legate de prețurile unui astfel de camion, dar Nikola Motor Company spune că acest camioane vor avea un preț competitiv, în comparație cu un cap tractor tradițional.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button