Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Nike te va lăsa să-ți descarci adidașii preferați

Fie că ești pasionat de încălțăminte sau nu, Nike este un nume pe care îl vei recunoaște instant. Popularitatea companiei se datorează diverselor colaborări cu unii dintre cei mai mari sportivi din lume, precum Michael Jordan, LeBron James, Tiger Woods sau Erling Haaland. Dar cum tehnologia acaparează fiecare domeniu de activitate, compania vrea să investească ceva bani și în lumea virtuală.

Conform U.S. Patent and Trademark Office, compania a depus aplicații pentru numele „Nike„, alături de sloganul „Just Do It” și logo-ul arhicunoscut. Asta s-a întâmplat pe data de 27 Octombrie, iar la o zi distanță au apărut cereri și pentru înregistrarea mărcii „Air Jordan” și a logo-ului „Jumpman„. În total, au fost depuse nu mai puțin de șapte cereri de înregistrare prin intermediul cărora Nike își protejează mărcile în era digitală.

Nike va comercializa adidași virtuali?!

Pe lângă cererea de înregistrare a mai multe mărci, logo-uri și sloganuri, cei de la Nike au postat și câteva oferte de muncă. Printre pozițiile disponibile în cadrul companiei regăsim „virtual material designer of footwear” ori „virtual designer„. Nu cred că trebuie să mai explic ce înseamnă fiecare dintre acești termeni, întrucât este de la sine înțeles. Dar de ce ar avea nevoie de oameni care să creeze adidași virtuali?

Nike Roblox
Așa arată rezultatul colaborării dintre Nike și Roblox.

Nike s-a mai aventurat în lumea digitală într-o colaborare cu Fortnite, iar personajele puteau fi încălțate cu modelele cele mai populare ale producătorului. Însă aventurile în lumea jocurilor nu se opresc aici, întrucât compania a colaborat și cu Roblox. În acest moment, există și o cerere pentru un patent care poartă numele de „Cryptokicks” și s-ar părea că acesta va servi drept un format NFT pentru producător.

În acest fel producătorul de adidași și articole de îmbrăcăminte își solidifică prezența în mediul virtual. Și cine știe? Poate că vom începe să vedem din ce în ce mai multe colaborări cu jocuri multiplayer populare, prin intermediul cărora Nike va comercializa adidași virtuali pentru personaje. Și da, știu cât de stupid sună, dar știu și că o astfel de strategie are șanse mici de eșec.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button