Știri

NFT-urile și karma, sau cum să arunci 2.9 milioane de dolari la gunoi?

NFT-urile au reprezentat o perioadă scurtă și dubioasă din istoria noastră recentă, iar mulți au și uitat de existența lor. Dar vă zic imediat cine nu o să uite prea curând – este vorba despre Sina Estavi, un investitor israelian care a cheltuit 2.9 milioane de dolari pentru drepturile primului Tweet creat vreodată. Acesta visa că o să-l vândă cu 48 de milioane, dar în ziua de astăzi cea mai bună ofertă este de 2 ETH (Ethereum), ori vreo 3,717$.

NFT Twitter

Investitorul cu pricina cred că s-a simțit în al nouălea cer atunci când a plătit „doar” trei milioane de dolari pe nimic, iar acum a fost lovit de realitate cu bâta când a realizat că și-a irosit banii. Și tupeul de a cere 48 de milioane de dolari pentru ceva atât de banal precum prima postare de pe Twitter, ne arată cât de visători sunt unii dintre auto-proclamații investitori și afaceriști din domeniul banilor spălați… pardon, al criptomonedelor.

Acum ceva vreme a primit o ofertă mai generoasă, de vreo 6,800$, dar a refuzat-o pentru că evident, era prea puțin. Un an mai târziu, adică prin aprilie 2023, oferta cea mai mare a fost de 277$ – adică 0.01% din suma plătită în 2021 pentru NFT-ul buclucaș. Și dacă n-ar fi fost oferta de 2 ETH care să mai spele din rușinea acestei situații, valoarea reală a NFT-ului ar fi fost de numai 4$. Oare să aibă legătură cu schema lui Musk, care tocmai a redenumit Twitter în X?

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button