MORE

Cine a inventat tehnologia NFC? Cum functioneaza si la ce foloseste?

Ce este tehnologia NFC ? Cum sa plătesti un card de credit, în condiții de siguranță în câteva secunde? Cu ajutorul smartphone-ului! Cu doar un click. Astazi, fiecare al treilea telefon mobil are capacitatea de a face asta! Există mai mult de cinci miliarde de telefoane mobile in lume iar numarul lor este in continua creștere.

nxp-nfc-amtmann-maugars

Cu inventia semnata de Franz Amtmann și Philippe Maugars un smartphone poate chiar deschide usa! NFC este o tehnologie care face posibilă comunicarea wireless și permite schimbul de date chiar și atunci când funcționează fără baterie. Un cip minuscul face totul posibil si a fost dezvoltat pentru companiile NXP și Sony.

Acest așa-numit NFC oferă posibilitatea unui telefon mobil de a face schimb de date cu un alt dispozitiv din apropiere – dar numai în cazul în care utilizatorul doreste acest lucru. Când două telefoane sunt aproape se creeaza un camp electromagnetic.

Astfel puteți plăti cu smartphone-ul, puteti sa va cazati intr-un hotel sau sa va dovediti identitatea. Tehnologia poate avea multe aplicatii. Cu tag-ul NFC, pot salva un numar de telefon ca business card. În plus, il pot folosi pentru a dezactiva telefonul în timpul unei intalniri. Telefonul mobil poate fi încărcat wireless, folosind NFC. Lucruri cum ar fi jaluzele sau sistemele de încălzire pot fi controlate cu ajutorul NFC. NFC poate fi utilizat si in masina: portierele pot fi deblocate cu telefonul. Iar aplicatiile sunt nesfarsite, si cu siguranta viitorul are planuri mari cu aceasta tehnologie.

 

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button