MORE

Nexpaq Modular – Carcasa modulara care transforma orice telefon in… Project ARA!

Nexpaq Modular este unul dintre cele mai interesante concepte pe care le-am vazut in ultima vreme. Nu numai ca vine cu o abordare noua, dar pare sa doreasca sa stearga linia dintre producatori, fiind o carcasa modulara care se adreseaza atat utilizatorilor de Android, dar si celor de iOS, fiind gandita pentru o piata mult mai diversa.

Inca in stadiul de concept si cautand finantare, Nexpaq Modular pare sa fie o abordare diferita a ideii de telefon modular, aceasta carcasa dorind sa ofere ceva noi functii fara ca utilizatorul sa fie nevoit sa efectueze modificari fizice terminalului mobil.

Disponibil pentru Samsung Galaxy S5, S6 Edge si Apple iPhone 6, cel putin pentru moment, carcasa iti permite sa adaugi si sa schimbi module cu diferite functii, precum o baterie, fara ca utilizatorul sa inchida telefonul. Lucru care face cele 12 module, dezvoltate pana in acest moment, destul de interesante pentru utilizatorul de telefon mobil.

Printre modulele disponibile amintim: baterie extinsa, amplificator pentru boxa, lanterna LED, indicatoare de umiditate si temperatura, hotkey-uri, USB Flash Drive, laser,  backup 64GB SD card si altele. Mai mult, fiecare modul vine cu un adaos de 1000mAh la bateria telefonului, ceea ce face conceptul aflat in campanie finantare pe Kickstarter extrem de incitant. Unde mai pui ca poti sa schimbi modulele intre ele, indiferent de carcasa, putand sa imprumuti un modul de la un utilizator de iOS si viceversa. 7baf59c40530102d1c9f7c09a6664373_original

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button