MORE

Nexon baga „la mititica” trei cheateri Sudden Attack

Japonia pentru Occident ar putea fi numita si Marte, avand in vedere obiceiurile ciudate, cultul pentru papusi animatronice si multe alte ciudatenii. Dar daca un lucru este scris in lege, atunci legea se aplica indiferent de cine, ce sau cum a facut. Un lucru pe care un cativa hackeri japonezi l-au aflat pe pielea lor.

Filiala japoneza a companiei Nexon a depus plangere impotriva unor tineri „hackeri” cu varste de 17-18 ani, acuzatia fiind: „obstruction of business”. Sau mai pe romaneste: impiedicarea desfasurarii normale a activitatii unei afaceri. Un lucru care in Japonia se pedepseste destul de aspru, pedepsele fiind intre 10 si 30 de ani. Cei trei cheateri Sudden Attack au in fata niste zile extrem de grele, avand in vedere justitia Japoneza neiertatoare.

Tinerii au gasit de cuvinta sa scrie niste cheat-uri pentru FPS-ul online Sudden Attack pe care le-au vandut pri intermediul unui site, profitul estimat fiind undeva in jurul sumei de 80.000 de dolari americani (8.000.000 yeni japonezi). Cele aproape 30 de scripturi vandute prin intermediul site-ului ofereau cumparatorului avantaje catalogate ca fiind „godlike”, acestia avand munitie infinita, viata infinita, abilitatea de a trece prin pereti si headshot instant.

Compania a depus plangere impotriva „meseriasilor”, atat pentru distribuirea cheat-urilor pentru profit, dar si pentru utilizarea lor in joc, facand astfel serverele pe care intrau un adevarat infern pentru alti useri. Serverele Sudden Attack sunt tot timpul pline de cheateri si de pasionati de trolling, facand experienta pentru alti playeri sa zicem mai putin placuta. Nu putem decat specula in privinta atitudinii celor de la Nexon fata de acestia, dar un lucru este cert, daca in Japonia se stabileste un precedent legal, GeoHotz de exemplu este un om „mancat”, acest fiind responsabil de „caderea” PSN-ului si spargerea codului de protectie al Playstation-ului 3. Ramane de vazut cum evolueaza situatia si promitem un update cat de repede.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close