Telefoane

NewsCast – aplicaţia care citeşte ştirile pentru tine

Microsoft în ultima vreme au un deget în toate oalele posibile, aria de interes a companiei extinzându-se mult mai departe de software. Aşa avem astăzi tablete, telefoane, console şi multe alte accesorii, iar cel mai nou venit se numeşte NewsCast – o aplicaţie care citeşte în locul tău stirile… şi apoi ti le povesteste.

În acest moment Microsoft testează NewsCast, o aplicaţie care face un playlist ce sumarizează cele mai importante ştiri şi le citeşte pentru ca tu, utilizatorul, să nu îţi mai baţi capul.

Microsoft Azure Web Sites se pare că a fost locul în care aceasta aplicatie a fost descoperită, parand că a fost dezvoltată de echipa care lucrează la Bing, fiind gândită pentru cei care nu pot citi la volan de exemplu, asadar ideală în aceste condiţii.

Din nefericire, a fost retrasă imediat după ce a fost indentificată, link-ul de download fiind îndepărtat in doar câteva ore, totuşi, site-ul care a descoperit iniţial aplicaţia, a reuşit realizeze nişte capturi de ecran, de unde se poate deduce NewsCast se bazează pe motorul Bing text-to-speech.NewsCast

Problema este din ceea ce ne-au putut relata cei de la Neowin, programul nu este tocmai senzaţional la capitolul narare a ştirilor, acesta fiind comparabil cu primele încercări de redare vocală a unui text scris, făcute de Microsoft.

O rază de speranţa există totuşi, tehnologia putându-se implementa în asistentul vocal Cortana, cu toate că un app standalone nu ar fi de lepădat, mai ales dacă adaugă tehnologia text-to-speech folosită de asistenta din Halo. Cine ştie, poate într-un viitor apropiat o să avem parte de o aplicaţie de acest gen de la Microsoft.

Articole asemanatoare

Back to top button