GamingRSS PaginaDeMedia

New World a adunat aproape un milion de jucători simultani, însă cauzează probleme grave plăcilor video NVIDIA

MMO-ul dezvoltat de Amazon a făcut furori pe Steam, reușind să adune în doar câteva zile aproape un milion de jucători simultani. Cu toate acestea, New World nu se împacă bine cu plăcile video NVIDIA. Acestea se supraîncălzesc și tot mai multe modele suferă de crash-uri frecvente.

Problemele au fost semnalate pe subreddit-ul jocului, astfel încât EVGA-urile cu chipset-ul RTX 3090 nu mai sunt singurele victime. Alte exemple includ RTX 3080 și 3080 Ti, 3060 Ti și variantele mobile ale seriei RTX 3000. Au existat cazuri în care chiar și utilizatorii de plăci video AMD au avut de suferit de pe urma problemelor lui New World. Aceleași crash-uri și supraîncălziri s-au abătut și asupra modelelor Sapphire 5700 XT, însă plăcile NVIDIA sunt cele care suferă cele mai mari daune.

New World înrăutățește defectele de fabricație ale plăcilor NVIDIA

În primă fază, se pare că daunele au fost cauzate de o problemă legată de asamblarea plăcilor NVIDIA GeForce RTX 3090. Lipirea greșită (soldering) a circuitelor și  complicațiile privind framerate-ul (spike-uri masive și timpi de încărcare extrem de mari) au condus la supraîncălziri periculoase. La început, EVGA a investigat situația, confirmând „teoria” și reușind să înlocuiască plăcile video distruse de New World.

New World

Amazon Games nu a oferit momentan niciun comentariu. Inițial, compania le-a sugerat jucătorilor să utilizeze un limitator FPS prezent în opțiunile din meniul jocului. Nu a durat mult până când mica peticire a devenit practic inutilă, forțând jucătorii să-și găsească propriile alternative.

La momentul actual, singurul lucru pe care-l poți face dacă placa ta video a fost literalmente prăjită de New World este să iei legătura cu producătorul modelului și să îți asiguri înlocuirea plăcii.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button