MORE

Neuromancer va fi adaptat ca film de regizorul lui Deadpool

Neuromancer este una din creațiile SF cele mai importante din ultimii 35 de ani, romanul fiind considerat ca declanșatorul pentru genul cyberpunk. Nu numai asta, dar a prevestit multe inovații tehnologice (nu dezvoltarea capacității de memorie) și ne-a făcut cunoștința cu ideea „matricei”.

Este o carte pe care vă încurajez cu toții să o citiți, dar dacă nu aveți răbdare pentru atât de multe cuvinte înlănțuite, atunci puteți aștepta apariția filmului, pentru că unul este acum în lucru. La cârma proiectului se va afla Tim Miller, omul ce s-a ocupat și de ecranizarea lui Deadpool, alături de studioul său de CGI, Blur. Acest nume ar trebui să vă fie foarte cunoscut, pentru că Blur în esență a făcut secvențele cinematice, trailerele cinematice și intro-urile pentru majoritatea jocurilor care nu erau marca Blizzard.

Cartea lui William Gibson a avut parte și de o adaptare sub formă de joc… ce era în mare parte paralelă cu povestea romanului, fiind făcută într-un timp destul de scurt, într-o eră în care calculatoarele încă nu puteau să redea măcar 64 de culori diferite.

Dacă vreți să știți care este povestea lui Neuromancer, tare vă recomand să citiți cartea. Dar vă pot spune că implică ciber-spațiu, jafuri sofisticate, modificări cibernetice, întrebări filozofice despre natura spiritului uman în legătură cu acel ciber-spațiu, și implică personaje ce au devenit de atunci o parte integrală din ceea ce ne vine prin minte când ne gândim la Cyberpunk.

Filmul nu va intra în producție prea curând, din moment ce Tim Miller se ocupă deocamdată de un nou film Terminator.

[Deadline]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button