MORE

Netul va veni din cer! – Google intentioneaza sa populeze orbita cu…180 de sateliti!

Cu toate ca este una dintre cele mai rasuflate glume si cu toate ca „poanta” este extrem de evidenta, nu ne-am putut abtine: „You will be assimilated” (Vei fi asimilat).

Google este din ce in ce mai agresiv in ceea ce priveste distributia de internet, mai ales in Statele Unite, unde viteza nu este tocmai grozava (undeva intre dezastruos si lamentabil). Intai au intrat pe piata de furnizare de servicii de net prin intermediul Google Fiber, dupa care plang multi americani, si acum se uita catre ceruri. La propriu.

Project Loon, foloseste baloane pentru a livra internet, iar in luna aprilie, Google a achizitionat Titan Aerospace, o companie care construieste drone ce functioneaza cu energie solara, pentru a furniza internet in regiunile cu acces limitat sau care au banda restransa.

Ei bine, The Wall Street Journal, tocmai ai facut publica o stire extrem de interesanta. Faptul ca Google planuieste sa lanseze 180 de sateliti pe orbita, pentru a aduce internet in si mai multe zone, telul final fiind, asa cum a relatat un purtator de cuvant Google: „Sa imbunatateasca vietile oamenilor”.

O initiativa laudabila, dar extrem de costisitoare, avand in vedere ca 180 de sateliti, dezvoltarea acestora si lansarea poate costa undeva intre 1 si 3 miliarde de dolari. Reversul medaliei este ca investitia este amortizata in timp, acestia „platindu-se” de la sine prin furnizarea de servicii de internet. Este un pas important si sunt in aceeasi cursa cu Facebook, care se uita si ei la un asemenea viitor. Zvonuri „conspirationiste” exista deja: sunt cetateni americani care isi fac griji cu privire la acest proiect, dezvoltand teorii cum ca Google doreste sa le implanteze cipuri in cap, si sa ii controleze prin satelit, si cei care nu se conformeaza sa fie indepartati de catre robotii militari cumparati de companie in Decembrie anul trecut. Wow! Cipuri implantate in creierul capului…Da…Si vocile, vocile nu ne dau pace…

Tags

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close