PCReviewsTECH

Netgear XR500 – Router… pentru gaming?!

Monitoare de gaming, scaune de gaming, bauturi de gaming, lenjerie de gaming, totul este de gaming si pentru gaming in zilele acestea… inclusiv routerele.

Netgear XR500 este un router dedicat gamerilor. Acest router ofera utilizatorului un control deplin asupra functiilor sale. Sistemul de operare este DumaOS, care ofera tool-uri speciale de analiza si optimizari pentru a obtine o latenta cat mai scazuta. Cu ajutorul filtrului pentru geolocatie, acesta se asigura ca v-ati fi conectat la cel mai apropiat server pentru jocurile multiplayer.

Standardul WiFi AC2600 ofera viteze foarte mari si acoperire pe reteaua wireless.  Pentru pretul de 1300LEI, beneficiati de un router extrem puternic, care face fata in orice conditii de trafic. Netgear XR500 are un design agresiv si futurist, dar uzual pentru gama de routere Nighthawk.  In partea frontala dispune de LEDuri care indica starea conexiunilor. Acestea sunt foarte luminoase si pot deranja pe timp de noapte, dar avem la dipozitie optiunea de a le opri.

Pe router regasim patru antene care se pot schimba, daca aveti nevoie de un semnal chiar mai puternic. In partea laterala avem acces la doua porturi USB 3.0, iar pe spate regasim patru porturi LAN Gigabit si un port WAN, un buton de power si unul de reset. Netgear XR500  se configureaza foarte usor utilizand un browser, din pacate nu avem o aplicatie dedicata pentru un acces mai facil la setari. Setarile sunt usor de accesat, iar DumaOSS ne ofera acces la diverse functii care nu se regasesc pe orice router.

Functia Geofilter este utila daca aveti conectata o consola PS4 sau Xbox One, dar din pacate pentru PC nu avem aceasta functie. Functia selecteaza ce mai apropiat server pe care sa va jucati online.  Netgear XR500 dispune de multa viteza, indicativul AC2600 insemnand ca pe frecventa de 2.4GHz avem 800mb/s  iar pe 5GHz avem 1733mb/s. Asadar routerul este doar dual-band, prin urmare nu avem doua retele de 5GHz. Routerul poate fi utilizat si ca access point, daca doriti doar extinderea retelei actuale. Din pacate nu avem la dispozitie o aplicatie pentru setarea si controlul routerului de pe telefon, dar poate pe viitor vom vedea si asa ceva.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button